UPDATE Dosarul „Schimbului de terenuri“. Judecătorii au amânat termenul pentru că George Becali a absentat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali va fi judecat marţi în al doilea dosar FOTO Adevărul
Gigi Becali va fi judecat marţi în al doilea dosar FOTO Adevărul

După ce luni Curtea Supremă l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani cu suspendare în dosarul în care este acuzat că i-a sechestrat şi torturat pe cei care i-au furat maşina, marţi acesta a avut un alt  proces: cel al tranzacţiilor de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Instanţa Supremă a decis amânarea termenului.

UPDATE 10.30 Curtea Supremă a decis să amâne termenul până pe 26 februarie. Completul format din cinci judecători a cerut dovada pentru care finanţatorul stelist nu a fost prezent la Tribunal. De asemenea, Victor Babiuc, incriminat în proces, a lipsit astăzi, singurul inculpat prezent fiind Dumitru Ciofină.

Dosarul „Schimbului de terenuri“ reprezintă cea de-a doua probă de foc pe care finanţatorul echipei din Ghencea o are de trecut. Potrivit procurorilor, în intervalul 1996-1999, MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu Gigi Becali, acesta din urmă primind 28,89 hectare de teren intravilan. 

În urma tranzacţiei, statul român a fost prejudiciat cu 892,758 de dolari. Cel care a facilitat transferul este Victor Babiuc, ministrul Apărării din acea perioadă. Acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, Gigi Becali a fost achitat de Înalta Curtea, în anul 2012, decizie care a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători ai Instanţei Supreme. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite