Un român a furat 4 milioane de euro dintr-un bancomat din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonid Rotaru folosea o cameră video pentru a înregistra PIN-ul cardurilor.
Leonid Rotaru folosea o cameră video pentru a înregistra PIN-ul cardurilor.

Românul Leonid Rotaru a furat banii din aproximativ 9.000 de conturi bancare. Se crede că el face parte dintr-o bandă de crimă organizată. Era deja căutat de poliţia din Marea Britanie pentru fapte asemănătoare.

Rotaru a fost prins când s-a întors să recupereze cititorul de carduri lăsat într-un bancomat din oraşul Minehead. Poliţia i-a verificat apoi casa, unde au găsit datele a peste 9.000 de carduri bancare în calculatorul său. Potrivit poliţiei, citată de „The Daily Mail“, românul a furat astfel peste 4 milioane de euro, iar ofiţerul Barry Douglas a declarat că acesta ar putea face parte dintr-o bandă de crimă organizată.„Îţi poţi da seama din calitatea echipamentului folosit la bancomat şi din detaliile pe care le-am găsit în computerul său“, a mai spus Douglas.

Românul ataşa echipamentul în fanta unde se introduce cardul, apoi când cineva voia să scoată bani, aparatul înregistra detaliile cardului şi contului. Iar pentru aflarea PIN-ului era folosită o cameră ascunsă în dispozitiv. Rotaru a fost identificat după ce locuitorii din Minehead au sunat la poliţie ca să raporteze un comportament suspect la bancomat. Poliţia l-a arestat când a revenit să recupereze echipamentul.

Leonid Rotaru a pledat vinovat în patru acuzaţii de fraudă şi pentru posesie de diverse aparate folosite în astfel de operaţiuni. Poliţia a estimat pierderea băncii la aproape 600 de euro pentru fiecare card.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite