Uber şi Bolt costă mai mult, din cauza unei noi legi. Mulţi şoferi s-au retras în urma măsurilor luate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii  platformelor de ridesharing sunt verificaţi de poliţişti
Şoferii  platformelor de ridesharing sunt verificaţi de poliţişti

Cursele comandate în aplicaţii de ridesharing costă mai mult, deoarece numărul maşinilor a scăzut, iar mulţi şoferi s-au retras pentru că nu au actele în regulă.

UPDATE Reprezentanţii FREE NOW şi Clever susţin că, din cauza faptului că nu toţi şoferii au actele în regulă, timpii de aşteptare au crescut, dar nu semnificativ. “În acest moment, 60% dintre şoferii de transport alternativ din platformă au toate documentele şi preiau fără probleme comenzi. Pasagerii au opţiuni atunci când vor să se deplaseze rapid prin oraş şi pot face asta fără tarif dinamic, indiferent de vreme, de trafic sau de momentul zilei. 

S-a simţit o scădere a numărului de şoferi de ridesharing în piaţă în februarie, ceea ce înseamnă că mai sunt şoferi activi care încă trebuie să obţină toate documentele. Astfel, pot apărea situaţii în care pasagerii găsesc mai greu o maşină sau aşteaptă puţin pentru maşina lor. 

La FREE NOW şi Clever, toate cursele confirmate de pasageri au fost onorate în februarie, ceea ce înseamnă că ei au găsit în continuare maşina de care au avut nevoie. Timpul de aşteptare a fost un pic mai mare, dar nu semnificativ. Lucrurile vor reintra în fluxul obişnuit odată ce tot mai mulţi şoferi vor finaliza dosarul pentru transport alternativ şi vor putea reveni pe şosea”, a precizat Anca Gherle Public Affairs Manager Romania la FREE NOW

                                                         **********************************************

De la începutul lunii, şoferii din platformele de ridesharing sunt amendaţi cu 5.000 de lei dacă nu au actele în regulă.„Maşinile au rămas mai puţine pe stradă şi atunci tarifele au crescut”, declară un şofer. Clienţii, însă, au şi de câştigat, pentru că noua lege obligă şoferii de ridesharing să aibă acte care să ateste că ştiu meserie, au maşini sigure şi pot să despăgubească pasagerul în cazul unor accidente, arată mediafax.ro. „Nu s-a ştiut niciodată de ce documente e nevoie. Legea care a intrat în vigoare acum spune negru pe alb ce acte trebuie să aibă şoferul”, declară Cătălin Codreanu, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Digitală.

20.000 de şoferi au obţinut până acum autorizaţii pentru transport în regim de închiriere şi câteva mii depun acum actele care costă 1.000 de lei. Piaţa platformelor de mobilitate urbană din România a fost estimată la un miliard şase sute de milioane de lei anul trecut, iar clienţii sunt mulţumiţi chiar dacă preţurile au crescut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite