Turişti români, răniţi în naufragiul unei ambarcaţiuni thailandeze, soldat cu trei morţi. MAE: Verificăm dacă există vreun român printre morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiune de salvare în urma scufundării navei cu turişti în Golful Thailandei FOTO The Straits Times
Operaţiune de salvare în urma scufundării navei cu turişti în Golful Thailandei FOTO The Straits Times

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că patru cetăţeni români au fost răniţi uşor în naufragiul unei ambarcaţiuni în largul insulei thailandeze Koh Samui. Ambasada română a cerut autorităţilor locale să verifice dacă printre persoane care au murit în urma accidentului există vreun cetăţean român.

„Ambasada României la Bangkok a fost informată la data de 27 mai 2016, de către poliţia din insula thailandeză Koh Samui, cu privire la producerea unui accident în data de 26 mai, în care a fost implicat un grup de 36 turişti, printre care şi patru cetăţeni români, care se aflau într-o ambarcaţiune. Potrivit primelor informaţii primite, trei persoane au decedat, iar restul pasagerilor au fost răniţi, fiind transportaţi de către poliţia marină şi serviciul de urgenţă medicală la spital pentru îngrijiri medicale”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe, la solicitatea News.ro.

Ambasada română a luat legătura cu spitalul în care au fost internaţi turiştii. „Potrivit informaţiilor comunicate de spital, cei patru turişti români au fost răniţi uşor şi, întrucât nu au necesitat îngrijiri suplimentare, au fost toţi externaţi în cursul zilei de 27 mai”, transmite MAE.

Anterior, Ministerul britanic de Externe anunţase că printre victimele decedate în urma naufragiului se numără şi o britanică de origine română, dând asigurări că va oferi familiei victimei toată asistenţa necesară.

Deocamdată, nu există informaţii certe privind o decesul unei cetăţean român în accident. ”Ambasada continuă demersurile pe lângă autorităţile competente pentru a verifica dacă vreuna dintre victimele decedate în urma incidentului, identificate în baza documentelor de călătorie pe care le aveau asupra lor, deţinea şi cetăţenia română”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Naufragiul a avut loc joi seară. Nava de mare viteză Aang Thong s-a răsturnat, din cauza valurilor mari, în largul Insulei Ko Samui, după ce plecase din zona Parcului Naţional Mu Ko Ang Thong. La bordul navei se aflau 32 de turişti, un ghid şi trei membri ai echipajului, precizează The Straits Times.

Trei turişti străini au murit în accident. Este vorba de o britanică de origine română, identificată de „The Telegraph“ ca fiind Monica Cozma, în vârstă de 28 de ani, de o germancă în vârstă de 29 de ani şi de o femeie din Hong Kong în vârstă de 30 de ani.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite