Trei persoane au fost muşcate de câini, marţi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane au fost muşcate de câinii marţi în Bucureşti. Două dintre victime au fost atacate în sectorul 6, iar o femeie de 85 de ani, în sectorul 4 al Capitalei.

Potrivit unor surse medicale, femeia de 85 de ani a fost muşcată de un câine cu stăpân şi a fost transportată la Spitalul Bagdasar Arseni.

Aceleaşi surse au precizat că bătrâna a suferit răni uşoare. 

O altă victimă se afla pe bicicletă când a fost atacată de maidanezi, a declarat pentru adevărul.ro medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt SMURD. Bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

„Un cetăţean s-a prezentat la noi la spital după ce a fost muşcat de câine. Are 34 de ani. A venit la noi după ce medicii de la Spitalul Victor Babeş i-au administrat vaccinul antirabic. Plaga muşcată este destul de urâtă, prin urmare, acesta a fost preluat de colegii de la urgenţe”, a completat medicul.

Al treilea incident, produs tot în sectorul 6, a avut ca victimă un bărbat care s-a ales "cu câteva zgârieturi", nefiind necesar transportul la spital, a spus Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIf).

Până marţi după-amiază, peste 10 persoane s-au prezentat la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală, pentru a beneficia de vaccinul antirabic.

„Ne aşteptăm să vină chiar mai mulţi până mâine dimineaţă (11 septembrie, n.r). În orice caz, nu este o situaţie neobişnuită, mai ales că ne vin cam 30-40 de pacienţi pe zi. Aşteptăm ca cifrele să crească”, a declarat pentru adevarul.ro medicul Cătălin Apostolescu de la Institutul Matei Balş.

Copil de patru ani, mort după ce a fost muşcat de câini

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit pe 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, după cum declara pe 3 septembrie medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

Procurorii fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel şi verifică dacă au fost respectate dispoziţiile OUG 155/2001 privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân.

Parchetul General anunţa că dosarul privind uciderea de către câini maidanezi a lui Ionuţ Anghel este în faza actelor premergătoare.

Procurorii le-au audiat, pe 6 septembrie, pe Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, şi pe Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, care în 2008 a semnat, în numele ONG-ului, pentru adoptarea unuia dintre câinii care l-au omorât pe Ionuţ Anghel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite