Tragedia din Colectiv. Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului, rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, va fi cercetat în continuare în arest preventiv. Decizia a fost luată joi de Tribunalul Bucureşti, decizia fiind definitivă. Ceilalţi doi patroni, Costin Mincu şi Paul Gancea, au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Tribunalul Bucureşti a admis, joi, contestaţia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 la decizia prin care acesta urma să fie cercetat în arest la domiciliu.

Astfel, Alin Anastasescu va rămâne în Arestul Central al Capitalei.

Pe 21 decembrie, Tribunalul Bucureşti a decis ca ceilalţi doi patroni ai clubului Colectiv, Costin Mincu şi Paul Gancea, să fie plasaţi în arest la domiciliu.

Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.ca urmare a incendiului care a avut loc pe 30 octombrie în clubul Colectiv din Capitală.

Anchetatorii au stabilit că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Bilanţul tragediei din Colectiv: 63 de persoane au murit

Un incendiu a izbucnit, pe 30 octombrie, în clubul Colectiv din Bucureşti, chiar în timpul unui concert susţinut de trupa Goodbye to Gravity. Procurorii au precizat că, în acel moment, în club erau aproximativ 400 de persoane.

Astfel, 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 11 dintre răniţii transferaţi în străinătate, bilanţul tragediei ajungândla 63 de morţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite