Topul maşinilor vândute în Europa, în pandemie. Ce model fabricat în România apare în clasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford Puma ST Line
Ford Puma ST Line

În urma pandemiei cu noul coronavirus, piaţa auto europeană a încremenit pur şi simplu după ce fabricile şi showroomurile de pe tot continentul au rămas fără clienţi.

 Astfel, Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a anunţat că înmatriculările de autoturisme noi în Europa (UE plus Marea Britanie şi ţările EFTA) au înregistrat o scădere de 78,3% în luna aprilie 2020, comparativ cu luna aprilie 2019, acesta fiind cel mai mare declin înregistrat de la debutul publicării datelor statistice în 1990. 

În acest context, JATO Dynamics a realizat un top al celor mai bine vândute maşini pe perioada de pandemie. În clasamentul general, pe primele zece locuri se află Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Renault Clio, Ford Focus, Opel Corsa, Peugeot 208, Volkswagen Tiguan, Toyota Corolla, Volkswagen Passat şi VolkswagenT-Roc. 

La categoria hibrid, primele patru locuri sunt ocupate de maşini japoneze, dar pe locul cinci apare un model fabricat în România. Astfel, pe primele patru locuri se află modele de la Toyota (Corolla, C-HR, RAV4 şi Yaris), iar pe poziţia a cincea s-a plasat Ford Puma, model fabricat la Craiova. 

Apoi un top 3 al vânzărilor la categoria modelelor hibrid Plug-in este format din Volkswagen Passat, Mitsubishi Outlander şi Volvo V60. În fine, cele mai vândute maşini full electric din Europa au fost Tesla Model 3, Renault Zoe şi Volkswagen eGolf.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite