Tentativă de fraudă care se foloseşte de imaginea Dacia. Evitaţi accesarea link-urilor primite de la surse necunoscute sau din mesaje suspecte FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recomandările Directoratul Naţional de Securitatea Cibernetică pentru a evita să deveniţi victima fraudei online: Foto: Facebook DNSC
Recomandările Directoratul Naţional de Securitatea Cibernetică pentru a evita să deveniţi victima fraudei online: Foto: Facebook DNSC

Directoratul Naţional de Securitatea Cibernetică (DNSC) atrage atenţia, marţi, asupra unei tentative de fraudă care foloseşte imaginea Dacia, atacatorii trimiţând mesaje cu oferte promoţionale false.

DNSC precizează că în perioada promoţiilor de iarnă atacatorii continuă tentativele de fraudă care se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie, precum maganzine online, hypermarket-uri sau bănci comerciale pentru a masca destinatarul real al mesajului.

Sursa citată prezintă o parte a unui astfel de mesaj electronic trimis de atacatori, care se foloseşte de elemente corespondente identităţii vizuale a Dacia.

„Atacatorii trimit mesaje cu oferte promoţionale false, către un număr cât mai mare de utilizatori, păcălindu-i să acceseze un link sub pretextul posibilităţii de a câştiga un autoturism Dacia Sandero. Mesajele primite conţin link-uri către site-uri frauduloase, care copiază imaginea de brand a Dacia, pentru a convinge potenţiala victimă că este vorba despre un concurs real”, potrivit DNSC.

Recomandările Directoratul Naţional de Securitatea Cibernetică pentru a evita să deveniţi victima fraudei online:

  •  Evitaţi accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute sau din mesaje pe care le consideraţi suspecte, chiar dacă vin de la prieteni, rude, colegi etc. Verificaţi cu aceştia transmiterea lor, pe un alt canal de comunicare. 
  • Verificaţi mereu denumirea site-ului şi existenţa unui certificat de securitate valid (https), înainte de a furniza orice fel de date în acest spaţiu. În acest caz, este evident că utilizatorul nu vizita site-ul oficial. 
  •  Nu furnizaţi date personale, financiare sau de autentificare la cerere, după ce aţi accesat astfel de link-uri. Este vorba despre o tentativă de fraudă. 
  • În perioada sărbătorilor de iarnă, fiţi atenţi la notificările referitoare la sumele extrase din contul dvs. şi nu validaţi tranzacţii pe care nu le recunoaşteţi.

Dacă totuşi aţi căzut victimă unei astfel de tentative frauduloase şi aţi oferit date bancare, DNSC reaminteşte că este important să anunţaţi cât mai repede banca despre problemă, pentru a bloca instrumentele de plată compromise şi a încerca stoparea eventualelor tranzacţii ilicite.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite