Taxa de acces la Săcelu, mai mare decât la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posesorul fiecărei maşini care intră în staţiunea Săcelu din judeţul Gorj trebuie să plătească o taxă de 10 lei pentru 24 ore, mai mult decât la Mamaia, unde accesul costă 4 lei.

Deşi turiştii şi administratorul bazei de tratament care aparţine Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Nicolae Rotaru, se plâng de acest bir, primarul localităţii, Ion Voica, rămâne inflexibil.

„Aţi venit cu maşina? Sunteţi la tratament? Atunci plătiţi taxa de intrare! Parcaţi pe domeniul public al comunei Săcelu? Plătiţi 10 lei! Ce, pe plajă nu plătiţi taxă?", a întrebat-o Ion Voica pe una dintre femeile care au venit la tratament.

Turiştii susţin însă că taxa este prea mare. „Am plătit, dar nu mi se pare corect, pe criza asta. Nu ai să-ţi iei o pâine, un supliment, iar dumneavoastră ne cereţi 10 lei? Nici la mare nu e atât", a declarat Mariana Popescu, din Rovinari.

Pe lângă taxa de acces, fiecare şofer care îşi lasă maşina pe unul dintre cele 160 de locuri de parcare mai achită încă 10 lei pe zi. Nici intrarea în ştrandul din localitate nu este gratis, ci costă 5 lei de persoană.

„Comunitatea locală trebuie să aibă bani pentru buget, iar administratorul staţiunii trebuie să creeze condiţii pentru minerii care vin aici", a spus Vasile Râbu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj.

La Săcelu se tratează cu nămol sapropelic afecţiuni reumatismale şi post-traumatice, neurologice, ginecologice şi respiratorii, renale şi ale căilor urinare. În plus, se pot face băi cu ape minerale saline. Staţiunea, aflată la 32 de kilometri de Târgu-Jiu, seamănă mai mult cu o localitate rurală.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite