Surse News.ro: Murgeanu a recunoscut la DNA şi la instanţă primirea banilor. Denunţătorii sunt Florian Walter şi Sorin Lungu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Murgeanu ar fi recunoscut că a primit mită FOTO murgeanu.ro
Răzvan Murgeanu ar fi recunoscut că a primit mită FOTO murgeanu.ro

Fostul consilier prezidenţial Răzvan Murgeanu, arestat miercuri pentru trafic de influenţă, a recunoscut la DNA şi la instanţă că a primit mită, iar denunţătorii săi în acest dosar sunt Florian Walter şi Sorin Lungu, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Sursele citate au declarat pentru News.ro că în faţa anchetatorilor DNA, dar şi în faţa judecătorilor Tribunalului Bucureşti, care l-au arestat preventiv, Răzvan Murgeanu a recunoscut că a primit mită, aşa cum reiese din interceptările din dosarul său.

Interceptările în acest caz nu sunt făcute de SRI, ci de lucrătorii de poliţie judiciară ai serviciului tehnic al DNA.

Dosarul are la bază denunţul lui Florian Walter şi al lui Sorin Lungu, director în societate ACM 4, una dintre companiile lui Walter.

Totodată, acuzaţiile sunt sprijinite de documente ale tututor tranzacţiilor făcute de Gabriela Gângoe-Simion, practician în insolvenţă, arestată şi ea miercuri seară, au mai spus sursele citate.

Răzvan Murgeanu, fost consilier al lui Traian Băsescu, şi Gabriela Gângoe-Simion, au fost arestaţi preventiv, miercuri, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, la cererea procurorilor DNA.

De asemenea, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Valentin Stănescu, director în cadrul Primăriei Sector 5 Bucureşti la data faptei, acesta fiind acuzat de luare de mită.

În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că, în perioada 22 iunie 2011 - 8 iunie 2012, Primăria Sectorului 5 şi o asociere formată din două firme, între care o societate aflată în insolvenţă sub supravegherea Gabrielei Gângoe-Simion, au încheiat mai multe contracte privind executarea, finalizarea şi întreţinerea lucrărilor de reabilitare termică a 85 de imobile din Sectorul 5, în valoare totală de 71.892.541 lei, fără TVA.

În 31 decembrie 2015, Primăria Sectorului 5 a plătit către asocierea respectivă 8,5 milioane de lei, reprezentând o plată parţială pentru serviciile prestate. Plata ar fi fost făcută în urma intervenţiei lui Valentin Stănescu, care a cerut în schimb, prin intermediul lui Răzvan Murgeanu, 15.000 de euro.

Murgeanu a mai cerut de la Gabriela Gângoe-Simion alţi 15.000 de euro pentru el, spun anchetatorii.

Răzvan Murgeanu a fost, din iunie 2013 până în octombrie 2014, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială în mandatul lui Traian Băsescu. Anterior, Răzvan Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei din partea PDL şi secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în perioada în care instituţia era condusă de Elena Udrea. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite