Surse: Liviu Dragnea pregăteşte OUG pe amnistie şi graţiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, Liviu Dragnea ar urma să ceară un vot pentru ca actuala coaliţie să poată da Ordonanţă de Urgenţă pe amnistie şi graţiere, anunţă Ştiripesurse care citează România TV.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, plănuieşte ca sâmbătă, în cadrul CEX, să pornească o discuţie despre amnistie şi graţiere astfel încât conducerea partidului să îi ceară premierului o Ordonanţă de Urgenţă în această direcţie, subliniază şi G4Media.

Dacă OUG-ul ar trece, asta l-ar putea scăpa atât pe Dragnea cât şi pe alţi politicieni şi oameni de afaceri de problemele din Justiţie.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, după şedinţa informală ţinută de liderii social-democraţi la mare, că amnistia şi revizuirea unor sentinţe „sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea", dar subiectul nu a fost dezbătut, potrivit Mediafax.

„Ideea este că imaginarul popular este foarte bogat la noi şi lumea îşi imaginează, când noi ne întâlnim, membrii PSD, în structurile noastre statutare, că se produce un proces de canibalizare, ne mâncăm acolo unii pe alţii. Întâlnirea de azi este o întâlnire ca oricare alta, la fel şi întâlnirea de mâine în care ne fixăm obiectivele în plan parlamentar, în plan guvernamental şi în planul administraţiei publice locale. Pe seama acestei întâlniri sunt puse foarte multe lucruri. Noi am avut o primă întâlnire de întâmpinare, nu de altă natură, şi acolo am discutat câteva lucruri pe care să le avansăm în dezbaterea de mâine. Este vorba de activitatea Guvernului, este vorba de PNDL, este vorba de evaluarea activităţii miniştrilor, e vorba de măsurile care au fost luate şi de explicaţiile care au fost date în legătură cu evoluţia pestei porcine”, a declarat preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, pentu Mediafax. 

Liderii PSD se reunesc sâmbătă, la Neptun, de la ora 10.00, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), urmând să discute despre evaluarea miniştrilor din Cabinetul Dăncilă, despre o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie şi despre strategia pe care PSD va merge în sesiunea de toamnă a Parlamentului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite