Soţiile a doi poliţişti care au murit în misiune, încadrate în Ministerul de Interne ca ofiţeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două soţii ale unor poliţişti care au murit la datorie au fost încadrate în MAI FOTO MAI
Două soţii ale unor poliţişti care au murit la datorie au fost încadrate în MAI FOTO MAI

Soţiile a doi poliţişti maramureşeni, care au murit în misiuni, au fost angajate în cadrul Ministerului de Interne. Ele au fost încadrate în funcţii de ofiţeri de poliţie şi vor lucra la IPJ Maramureş.

„Soţiile poliţiştilor au fost primite astăzi la sediul Ministerului Afacerilor Interne de către vicepremierul Gabriel Oprea, care s-a asigurat că locurile de muncă actuale le oferă şi condiţiile necesare pentru creşterea celor doi copii minori, în vârstă de 4 ani, rămaşi fără tată. Ambele poliţiste îşi desfăşoară acum activitatea în cadrul IPJ Maramureş”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională le-a mărturisit celor două poliţiste că aceasta este doar o formă a solidarităţii şi recunoştinţei faţă de familiile şi urmaşii celor căzuţi la datorie în Ministerul Afacerilor Interne.

„Aţi intrat într-o instituţie care îşi respectă eroii şi în care principiul fundamental este solidaritatea cu cei aflaţi la nevoie. Niciodată nu ne lăsăm oamenii în urmă. Dumneavoastră, care aţi trecut prin această tragedie ştiţi cel mai bine ce înseamnă ca cineva să fie lângă tine şi să te ajute la greu. E important să poţi să-ţi faci datoria ştiind că echipa din care faci parte va avea grijă de cei dragi ţie” a subliniat vicepremierul Gabriel Oprea.

Soţii celor două poliţiste au decedat în anul 2012, într-un accident rutier care a avut loc în judeţul Maramureş, în timp ce se aflau într-o misiune de escortare. 

Încadrarea pe funcţii de ofiţer de poliţie a celor două este o premieră, după ce în acest an, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Gabriel Oprea, a emis Ordinul privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.

Ca urmare a aceluiaşi Ordin al viceprim-ministrului, anul acesta în Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza au fost admişi, fără a susţine probele teoretice, trei tineri ai căror părinţi – angajaţi ai structurilor MAI, şi-au pierdut viaţa în misiuni.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Peste 500 de studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au depus jurământul militar

Peste 500 de studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au depus, joi, jurământul militar. La ceremonie a fost prezent şi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, care le-a transmis tinerilor să fie optimişti şi să nu se lase învinşi de greutăţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite