Secţia Specială a demarat urmărirea penală in rem, pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor de la Caracal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au dispus duminică începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor din Caracal, potrivit unui comunicat de presă emis e Parchetul General.

Potrivit sursei citate, SIIJ cercetează ”împrejurările în care organele de urmărire penală au acţionat / nu au acţionat în contextul cercetărilor care s-au desfăşurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”.

„Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acţionat/nu au acţionat în contextul cercetărilor care s-au desfăşurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt.

În cursul zilei de 29 iulie 2019 procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie au efectuat acte de urmărire penală în această cauză, constând în ridicarea unor documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt şi I.P.J. Dolj, efectuarea de audieri şi alte activităţi investigative. Activităţile vor continua şi în cursul zilei de 30 iulie 2019.

Procurorii Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor au deschis o urmărire penală in rem pentru a vedea în ce măsură anchetarorii crimelor de la Caracal au respectat sau nu legea.”, se arată în comunicatul SIIJ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite