Şaisprezece taximetrişti-pirat care ameninţau şi suprataxau turiştii veniţi pe Aeroportul Otopeni, arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taximetriştii modificau maşinile special pentru a-şi putea şantaja victimele
Taximetriştii modificau maşinile special pentru a-şi putea şantaja victimele

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis miercuri propunerea procurorilor de arestare preventivă a 16 taximetrişti-pirat acuzaţi că ameninţau şi păcăleau turiştii străini acostaţi pe Aeroportul Otopeni. Ei sunt acuzaţi de tâlhărie şi şantaj.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile a 24 de persoane suspectate de comiterea infracţiunilor cu violenţă au fost găsite mai multe înscrisuri, aparate de taxat nefuncţionale, precum şi muniţie, fără a fi identificată însă vreo armă. Astfel, poliţiştii şi procurorii au decis reţinerea taximetriştilor. 

În plus, oamenii legii au descoperit că o parte dintre suspecţi aveau maşinile modificate special pentru a-şi putea şantaja victimele. De exemplu, siguranţele uşilor erau defectate în mod intenţionat pentru ca oamenii care se urcau în taxi să nu poată coborî până când nu achitau sumele cerute. 

Concret, suspecţii păcăleau şi tâlhăreau turişti veniţi în România pe Aeroportul Otopeni prin suprataxare. În cazul în care nu li se achitau cursele, aceştia recurgeau la ameninţări şi violenţe, au declarat surse din cadrul Poliţiei Capitalei.

Şoferii urmăreau ca persoanele pe care le luau în maşină, cetăţeni străini sau români, să fie bine îmbrăcate, pentru a fi siguri că au sume mari de bani asupra lor. 

De exemplu, o cursă de la Otopeni până la Hotel Intercontinental, unde unii dintre străinii se cazau, putea costa şi 200 de euro, iar într-un alt caz au solicitat unei persoane, până la Braşov, 800 de lei, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Mediafax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite