Revelion rustic cu lăutari şi grătare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interesul pentru pensiunile şi hotelurile din zona urbană a fost mult mai scăzut, gradul de ocupare fiind sub 75 la sută.

Pensiunile din zona rurală a Hunedoarei au fost pline de turişti, dornici să petreacă trecerea dintre ani într-un spaţiu rustic şi să guste din preparate tradiţionale.

Reprezentantul Motelului Cinciş, Florin Bobîlcă, afirmă că, în numai două săptămâni de la publicarea online a ofertei de Revelion, toate locurile au fost ocupate. „Am avut pachete de patru şi cinci zile, care au costat de la 310 la 400 de euro pentru o persoană. Toate cele 12 camere şi cinci apartamente ale hotelului au fost ocupate. În 30 decembrie, le-am oferit oaspeţilor o cină de bun venit cu bucate tradiţionale de la pomana porcului, iar masa festivă de Revelion a inclus atât preparate tradiţionale româneşti, cât şi din bucătăria internaţională. În 1 ianuarie am făcut foc de tabără, berbecuţ la proţap, grătare, asezonate cu vin şi ţuică fiartă, plus muzică lăutărească”.

Şi la Pensiunea Magic, din zona Lacului Cinciş, toate cele 30 de locuri au fost ocupate de Revelion. Oferta pentru Anul Nou a cuprins trei nopţi de cazare cu trei mese, inclusiv cina festivă din noaptea de Revelion, pachet care a costat 856 lei pentru o persoană. Gazdele le-au pregătit turiştilor veniţi din toată ţara de la friptură de căprioară, la frigărui din mozzarella.

Lipsă de interes pentru Revelionul urban

Unităţile de cazare din oraşe nu au fost ocupate în totalitate, iar cele care nu au avut o ofertă specială, cu cină festivă de Revelion, nu au avut deloc solicitări pentru această perioadă. Astfel, hotelul Maier din Hunedoara a fost ocupat în proporţie de 50 la sută, în timp ce la Vila Tiffany nu au fost deloc solicitări pentru noaptea dintre ani. Pe de altă parte, unii administratori se declară mulţumiţi. “Hotelul Rusca, care are o capacitate de 106 camere, a fost ocupat în proporţie de 75 la sută, ceea ce este foarte bine, pentru că în anii anteriori restaurantul era funcţional de Revelion, însă numai pentru hunedoreni. Anul acesta, am avut şi turişti din toate zonele ţării: Arad, Maramureş, Cluj, Tulcea, Bucureşti. Masa de Anul Nou a fost un melanj de preparate tradiţionale, printre care friptură cu sos vânătoresc, dar şi preparate orientale”, a spus directorul hotelului, Geza Naszodi.

Pachetul de Revelion la Hotel Rusca a costat 820 de lei de persoană pentru cinci zile, timp în care turiştii au putut să viziteze Castelul Corvinilor, Ulpia Traiana Sarmisegetusa, Biserica Densuş, Rezervaţia de zimbri de la Haţeg şi Cetatea Devei.

Ospitalitate mignonă
   Pensiunile cu o capacitate mai mică au avut şi ele căutare, chiar dacă nu au avut o ofertă specială pentru masa din noaptea de Revelion. “Preţul foarte convenabil este principalul nostru atu, dar marele secret este ospitalitatea”, a afirmat Coca Beraru, administratorul Pensiunii Valea Cernei. “În ultimele trei luni am avut zeci de solicitări pentru Anul Nou, însă toate cele 11 locuri erau rezervate încă din luna septembrie.”

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite