Raportul expertizei medico-legale a accidentului în care a fost implicat ministrul Lucian Bode nu este gata, la un an de la eveniment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook / Lucian Bode
Foto Facebook / Lucian Bode

Pe 30 august se împlineşte un an de la accidentul provocat de maşina SPP în care se afla ministrul Lucian Bode. Au fost rănite două persoane din autoturismul lovit, iar actualul ministru de Interne a suferit răni la nas. La aproape un an de la accident, dosarul, preluat de Parchetul General, este încă „în faza administrării probatoriului".

Cum s-a produs accidentul

Accidentul a avut loc în 2020, pe 30 august, într-o duminică, pe DN 7, în localitatea Drăganu din Argeş. În urma impactului, doi cetăţeni polonezi au fost răniţi, iar ministrul a avut răni uşoare la nas.Din verificările făcute de poliţiştii Serviciului Rutier Argeş s-a stabilit că un autoturism Volkswagen Touareg care circula dinspre Vâlcea spre Pitesti, pe contrasens, a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar din sens opus, în condiţiile efectuării unei depăşiri neregulamentare.

În urma evenimentului rutier au fost răniţi şoferul primei maşini şi o pasageră din al doilea autovehicul - o femeie de cetăţenie poloneză. Şi şoferul acestei maşini este tot de cetăţenie poloneză.

Ambele persoane care au suferit leziuni au primit îngrijiri medicale la faţa locului, fără a fi necesară transportarea acestora la spital", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş.

Maşina în acre se afla Lucian Bode, ministru al Transporturilor la acea vreme, era condusă de un angajat SPP şi aparţine Serviciului de Protecţie şi Pază.

Hotnews a cerut un răspuns de la Parchetul General cu privire la acest caz:

  • „În ceea ce priveşte dosarul care vizează accidentul rutier produs în cursul zilei de 30.08.2020 pe raza comunei Drăganu, judeţul Argeş, în urma căruia au fost vătămate trei persoane, aflat pe rolul Secţiei parchetelor militare, se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de vătămare corporală din culpă (...) şi de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
  • Dosarul este în faza administrării probatoriului, fiind dispusă efectuarea unei expertize medico-legale la IML ”Mina Minovici”, al cărei raport nu a fost finalizat".

Dosarul penal a fost deschis de Parchetul Judecătoriei Piteşti, pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, iar după, ancheta a fost declinată către Parchetul Tribunalului Militar Bucureşti.

Prim-procurorul adjunct al parchetului Tribunalului Militar Bucureşti, Bogdan Pârlog a spus că potrivit regulamentelor militare, Serviciul de Protecţie şi pază trebuia să raporteze Parchetului Militar accidentul, dar nu a făcut-o. Acesta anunţase că vor fi făcute verificări.

În ziua în care dosarul a ajuns la Parchetul Militar Bucureşti, acesta a fost preluat de către Secţia Parchetelor Militare din Parchetul General, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea.

„Dosarul se preia de către Secţia Parchetelor Militare a Parchetului General pentru că sunt posibile implicaţii de cooperare internaţională, fiind implicaţi şi doi cetăţeni străini, dar şi dată fiind dificultatea cauzei", declara atunci pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului General, Alexandru Ionescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite