Rafila trimite corpul de control la Bagdasar Arseni după ce UPU a fost inundată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că trimite corpul de control la Spitalul Bagdasar-Arseni, după ce Unitatea de Primiri Urgențe a fost inundată, miercuri seara, după o ploaie mai serioasă. Prin tavan s-a infiltrat o mare cantitate de apă, iar pacienții au fost mutați la Spitalul „Sf. Ioan”. Unitatea inaugurată acum doi ani a costat 3,5 milioane de euro.

FOTO Inuam Photos/George Calin
FOTO Inuam Photos/George Calin

“E clar că responsabilitatea unor astfel contracte de mentanaţă, astfel încât spitalul să fie în stare de funcţionare şi să fie evitate astfel de inciente, revine direct managerului. Eu am luat decizia să trimit rapid corpul control la acest spital ca să vedem care e situaţia, de ce nu au fost încheiate aceste contracte. Ca opinie personală, chiar daca nu erau încheiate aceste contracte, să cureti şi să menţii în stare de funcţionare scurgerile de la clădiri nu cred ca trebuie să vină o echipă specializată. Asta poate personalul personalul angajat al spitalului să o facă”, a declarant Alexandru Rafila.

Explicaţiile reprezentanţilor spitalului

Reprezentanţii spitalului au anunțat joi dimineață că, pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului, a fost întrerupt curentul electric, iar şase pacienţi au fost transferaţi la Spitalul "Sfântul Ioan".

"În jurul orelor 21,20, în spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi în cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a SCUBA s-a observat o infiltrare masivă de apă, din tavan. Consolele de oxigen şi gaze au fost inundate. Pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului a fost întrerupt curentul electric. Pacienţii aflaţi în UPU (6 persoane) au fost transferaţi la 'Sf. Ioan', iar celelalte urgenţe, cu excepţia Stemi, au fost redirecţionate. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Sector 4 evaluăm din punct de vedere tehnic situaţia şi vom reveni cu informaţii", au afirmat reprezentanții spitalului, potrivit Agerpres.

Spitalul a sistat şi internările prin intermediul UPU, iar activitatea Unităţii a fost reluată joi, în jurul prânzului, primind însă pacienţi sub limita capacităţii.

Contactat de Adevărul, dr. Florin Bica, purtătorul de cuvânt Spitalul ”Bagdasar-Arseni”, a pus întreaga situație pe seama ploii serioase care a avut loc în Berceni. ”A plouat și s-a inundat. Probabil că – sunt totuși patru ani de când funcționează și e prima dată când se întâmplă – s-a înfundat vreun jgheab și a refluat. Pentru că a fost o ploaie destul de serioasă în Berceni”, a declarat acesta.

Investiţie de 3,5 milioane de euro

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar-Arseni a fost inaugurată de spital și Primăria Sectorului 4 în urmă cu doi ani și a costat 3,5 milioane de euro. Alte 16 milioane de euro au fost investite în dotări și au venit din fonduri europene.

Clădirea are două etaje și subsol plus parter, fiind conectată cu spitalul printr-o pasarelă. Potrivit Libertatea, pe acea suprafață a fost inițial vorba că se va construi o unitate de mari arși. Medici care au preferat să-și păsteze anonimatul au arătat că spitalul a pierdut finanțarea de la Banca Mondială, astfel că secția pentru arși a fost „înghesuită” în vechiul corp al spitalului.

Anul trecut, la UPU Bagdasar-Arseni a izbucnit un incendiu la acoperiș, lichidat după circa o oră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite