Radio România: Consiliul de Administraţie nu are nicio legătură cu vreo firmă de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a transmis, marţi, un comunicat de presă prin care neagă existenţa unei legături, în mod direct sau indirect, a membrilor săi cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu instituţia.

”Contrar informaţiilor publicate în presă, Consiliul de Administraţie NU are nicio legătură, în mod direct sau indirect, cu vreo firmă de turism care a încheiat contract cu Societatea Română de Radiodifuziune”, a transmis CA.

Membrii Consiliului de Administraţie au precizat, de asemenea, că nu au fost invitaţi pentru cercetări raportate la activitatea prezentului mandat.

”Acest mandat a început în iunie 2014, a fost întrerupt la scurt timp - printr-o solicitare a unui partid parlamentar la Curtea Constituţională - şi a reînceput în decembrie 2014. Potrivit informaţiilor oficiale transmise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, cercetările se referă la perioada 2011 - 2014, respectiv la mandatul anterior acestui for din Societatea Română de Radiodifuziune”, a arătat CA.

În ceea ce priveşte activitatea Consiliului de Administraţie, acesta nu stabileşte firmele care participă la licitaţii, nu întocmeşte caiete de sarcini, nu participă la comisii de negociere, ci aprobă limitele bugetelor alocate şi, după caz, demararea procedurilor legale în materie de achiziţii publice, potrivit membrilor Consiliului.

Anchetă la SRR

Anchetatorii au făcut în 17 noiembrie percheziţii la Societatea Română de Radiodifuziune şi la sediul şi un punct de lucru al firmei de turism Europoint.
Radio România arăta atunci că a pus la dispoziţia reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti toată documentaţia solicitată.

În aceeaşi zi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat că a început urmărirea penală faţă de 11 membri ai Consiliului de Administraţie al SRR, printre care Mirela Fugaru, Stejărel Olaru, Demeter Andras Istvan, Mihai Voicu şi Doina Moşneag, pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.
„Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 - ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei“, au arătat procurorii.

Cei 11 membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt acuzaţi că fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite