Prinţul Paul al României a fost prins la Paris. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare

0
0
Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Prinţul Paul, condamnat la 3 ani şi patru luni de închisoare în dosarul Ferma Băneasa şi dat în urmărire în 18 decembrie 2020, a fost prins la Paris, anunţul fiind făcut de ministrul de Interne Lucian Bode.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Franţa, a fost depistat, în Paris, Paul-Philippe al României.

În continuare se desfăşoară activităţile procedurale, în vederea predării acestuia, către ţara noastră”, anunţă IGPR, reamintind că „la data de 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Braşov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, 72 ani, fiind condamnat la 3 ani şi 4 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de cumparare de influenţă si complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.”

Conform ministrului de Interne, Prinţul Paul al României a fost reperat şi prins la Paris, ca urmare a colaborării dintre autorităţile române şi franceze.

captura

În dreapta, imagine cu prinţul Paul înainte de a fi prins

Bode a precizat că sunt în curs de desfăşurare acte procedurale pentru aducerea în ţară.

El a fost condamnat în 17 decembrie 2020 la 3 ani si 4 luni inchisoare pentru săvârşirea infractiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi omul de afaceri Remus Truică, israelienii Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite