Presa italiană, despre scandalul dintre soţii Şoşoacă şi echipa Rai Uno: „Bruscaţi şi sechestraţi, au fost eliberaţi după 8 ore, la intervenţia ambasadei Italiei” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvestru Şoşoacă, soţul Dianei Şoşoacă, a fost plasat luni sub control judiciar de către procurori, care îl acuză că a agresat un poliţist.
Silvestru Şoşoacă, soţul Dianei Şoşoacă, a fost plasat luni sub control judiciar de către procurori, care îl acuză că a agresat un poliţist.

Senatoarea Diana Şoşoacă a apărut în presa italiană după ce a sechestrat-o pe jurnalista Lucia Goracci şi o echipă Rai Uno. Senatoarea trebuia să susţină un interviu cu aceştia, dar în urma întrebărilor puse de jurnalista Lucia Goracci despre gestionarea pandemiei în ţară şi condiţiile spitalelor, Şoşoacă a blocat echipa şi pe Goracci în biroul ei şi apoi a sunat la poliţia, susţin aceştia.

„Senatoarea, după întrebările adresate de jurnalistă privind gestionarea pandemiei în ţară şi condiţiile din spitale, a blocat echipa şi pe Goracci în biroul său, apoi a chemat poliţia. Goracci, percheziţionată şi bruscată, a fost eliberată împreună cu echipa după 8 ore, graţie intervenţiei ambasadei italiene”, scrie publicaţia La Stampa, care a publicat şi imagini din timpul întrevederii.

Scandalul a pornit după ce senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate de jurnalişti. Poliţia Capitalei a anunţat luni, fără a indica vreun nume, că în acest caz au fost deschise două dosare penale, dintre care unul pentru ultraj. Vizat de acest dosar este Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei, acuzat că ar fi agresat un poliţist care a mers vineri la cabinetul lui Şoşoacă.

Jurnalista Lucia Goracci, plângere pe numele Dianei Şoşoacă. Ea acuză că a fost muşcată de mână de soţul acesteia VIDEO

Silvestru Şoşoacă, soţul Dianei Şoşoacă, a fost plasat luni sub control judiciar de către procurori, care îl acuză că a agresat un poliţist în urma unui conflict cu o echipă de jurnalişti străini veniţi să-i ia un interviu senatoarei. În timpul audierii soţului său, Diana Şoşoacă s-a aflat în faţa Parchetului, alături de mai multe persoane, şi a transmis live pe Facebook. A acuzat abuzuri şi înscenări, susţinând că ea ar fi de fapt victima şi s-a certat cu jurnaliştii, numindu-i „criminali".

„La data de 10.12.2021, în jurul orei 16.00, prin intermediul unui apel la serviciul de urgenţă 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil de pe raza Sectorului 1 Bucureşti. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, a informat Poliţia Capitalei. 

„În data de 10 decembrie 2021, prin apel 112, o persoană a reclamat că la sediul cabinetului său de avocatură s-a prezentat o echipă a unei televiziuni străine, iar pe fondul întrebărilor adresate, cu privire la realizarea interviului, s-a declanşat un conflict. La faţa locului s-au deplasat, de urgenţă, poliţişti din cadrul Secţiei 4. 

În cauză au fost întocmite două dosare penale, unul pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, iar cel de al doilea urmează a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea stabilirii situaţiei de fapt”, a transmis Poliţia Capitalei.

Diana Şoşoacă a contestat comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei

Diana Şoşoacă a contestat comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei, anunţând că va da în judecată Poliţia Română. „E inacceptabil, o comandă politică evident, pentru care Poliţia Română va fi dată în judecată, iar domnul Bode va trebui să răspundă!”, a spus parlamentarul, într-o intervenţie pe Facebook.

În sesizările adresate Parchetului General, soţii Diana şi Silvestru Şoşoacă acuză violarea vieţii private şi violarea sediului profesional de către jurnalişti, în timp ce reporterii postului Rai Uno invocă lipsirea de libertate, loviri şi alte violenţe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite