Diana Şoşoacă, în atenţia SIIJ. DIICOT a declinat dosarul privind blocarea unui centru de vaccinare. Care este motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
diana sosoaca la mitingul din lupeni foto daniel guta adevarul

Dosarul deschis după ce Diana Şoşoacă ar fi blocat vaccinarea într-un centru din Iaşi a fost trimis de DIICOT către Secţia de Investigarea a Infracţiunilor din Justiţie, au declarat pentru Adevărul surse avizate. Decizia are în vedere depunerea, de către parlamentar, a unei plângeri penale împotriva lui Mihai Bogdan Mateescu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii.

Şoşoacă l-a acuzat, recent, pe judecătorul Bogdan Mateescu că ar fi instigat procurorul general să facă un dosar ”la comandă" împotriva sa, pe motiv c-ar fi blocat activitatea unui centru de vaccinare din judeţul Iaşi.

Şoşoacă invocă o discuţie purtată în plenul CSM de magistrat cu Gabriela Scutea, procurorul general al României, în care judecătorul critica lipsa de acţiune a procurorilor în cazul difuzării de informaţii false legate de vaccinare.

Calitatea de magistrat a lui Mateescu atrage competenţia Secţiei Speciale.

Dosarul a ajuns la DIICOT la jumătatea lunii noiembrie, fiind vizate infracţiuni contra securităţii naţionale, constând în comunicarea de informaţii false, fapte ce intră în competenţa DIICOT.

În luna septembrie, Diana Şoşoacă, alături de un grup de protestatari anti-vaccinare, ar fi blocat accesul la un centru din comuna Răchiteni, judeţul Iaşi. La acel moment localitatea se afla în scenariul roşu. Plângerea penală a fost depusă de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, autorităţile anunţând că în ziua respectivă niciun flacon de vaccin nu a fost deschis la Răchiteni.

„Avem probleme, ultima situaţie nedorită este intervenţia doamnei senator Şoşoacă la Răchiteni, care a blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă, prin prezenţa ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-au permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acţiune ilicită”, explica, atunci, doctorul Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La puşcărie! Primarul, la puşcărie! Fără vaccinare!”, a scandat senatoarea. Ea a transmis live pe Facebook protestul din comuna despre care susţinea că e circumscripţia ei.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite