Premierul Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei să rezolve problema spaţiului în şcoli pentru mai multe ore de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, încântat de ”popularitatea” creşterii numărului de ore de educaţie fizică în şcoli FOTO Adevărul Arhiva
Premierul Victor Ponta, încântat de ”popularitatea” creşterii numărului de ore de educaţie fizică în şcoli FOTO Adevărul Arhiva

Premierul Victor Ponta i-a cerut marţi ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, să se asigure că inspectorii şcolari din teritoriu vor rezolva toate problemele de spaţiu astfel încât de la anul copiii să aibă patru ore de sport pe săptămână, susţinând că nu a mai văzut atât entuziasm pentru o altă măsură a Guvernului.

Premierul Ponta i-a transmis marţi ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, în şedinţa de Guvern, să comunice cu structurile din teritoriu pentru a se asigura că de la anul vor putea mări la patru ore pe săptămână programul de educaţie fizică al elevilor, potrivit Mediafax.

”Cu încăpăţânare, toţi cei care spun că nu se poate să găsească soluţii să se poată. E mare păcat să nu reuşim să avem rezultate cu iniţiative de acest gen”, i-a spus premierul ministrului Pricopie.

Mai mult sport în şcoli, măsură ”populară”

"Domnule ministru Pricopie, toată lumea ne-a felicitat pentru faptul că vrem să facem mai mult sport în şcoli. Deci, dumneavoastră vă duceţi acum la minister, de la minister la inspectorii generali, de la inspectorii generali mai jos şi le spuneţi că nu au soluţie, trebuie să găsească soluţia să facem sport în şcoli. Nu am mai văzut atât entuziasm pentru o măsură a Guvernului de foarte mult timp şi, probabil, nici nu o să văd. Asta înseamnă că e o măsură bună", a explicat Ponta, în şedinţa de guvern.

Miercurea trecută, premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Educaţiei să prezinte, în şedinţa Guvernului, modalitatea de aplicare a unui program care să asigure organizarea a patru ore de sport pe săptămână în şcoli.

Probleme de infrastructură şcolară

De altfel, liderii sindicali de la Federaţia Sindicatelor LIbere din Învăţământ au atras atenţia atunci că, oricât de benefică ar fi această măsură, ea nu poate fi implementată fără ca statul să investească în sălile de sport.

La două zile distanţă, ministerul a lansat în dezbatere publică un proiect în care propune creşterea numărului de ore de sport în învăţământul primar, pe lângă cele două ore la "Educaţie fizică" fiind prevăzute la clasele pregătitoare, întâi şi a II-a alte două ore la "Muzică şi mişcare", iar la clasele a III-a şi a IV-a, o oră la "Joc şi mişcare".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite