Premieră: Siguranţa Rutieră dezbătută în România în cadrul unui forum internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Vochină
Virgil Vochină

Specialişti în domeniul rutier din mai multe ţări ale lumii s-au reunit, azi, la Bucureşti,  să pună la punct Strategia Naţională pentru Securitate Rutieră 2011-2010. Este pentru prima oară când în România are loc o astfel de dezbatere la nivel internaţional.

Cea mai importantă organizaţie în domeniu, PRI - Prévention Routière Internationale a ales Bucureştiul pentru această dezbatere.

Forumul se va desfăşura sub sloganul „Începe acum! A VI-a Parte altfel!”, iar tema principală este educaţia rutieră în şcolile de şoferi şi în unităţile de învăţământ.

Preşedintele Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie, colonelul Virgil Vochină a „tradus”, pentru „Adevărul”  semnificaţia acestui  slogan: „De fapt, ne petrecem a şasea parte din viaţă la volan sau într-o relaţie cu traficul. În condiţiile în care România nu are drumuri, autostrăzi, de fapt infrastructură şi nici nu o să aibă, trebuie să ne gândim cum să facem să nu mai murim pe şosele. Educaţia este singurul domeniu în care putem acţiona. Şcolile de şoferi trebuie să formeze atitudinea viitorului conducător auto. Este important de ştiut că poţi fi cool la volan dacă eşti civilizat” a explicat Vochină.

Tot în această perioadă se va lansa şi Direcţia de Siguranţă Rutieră din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite