Polițiștii protestează, nemulțumiți de măsurile fiscale anunțate : „Nicule, mai dă-le mă 100 de lei!"”

0
Publicat:

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual anunță că de luni, 11 decembrie, vor începe o serie de proteste în fața Ministerului Finanțelor. 

Polițiștii ies la protest -  FOTO Facebook
Polițiștii ies la protest - FOTO Facebook

De luni, 11 decembrie, de la ora 13:00, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual anunță vor începe să protesteze în fața Ministerului Finanțelor, timp de patru zile. Aceștia sunt nemulțumiți de creșterile salariale anunțate de guvern. 

"Luni 11.12.2023 ora 13.00 va aşteptăm la protest la Ministerul de Finanţe. Unitatea şi solidaritatea trebuie să învingă! Guvernul a aruncat "pe piaţă" proiectul de OUG pe măsuri fiscal-bugetare, care prevede doar 5% pentru bugetari, implicit pentru MAI. O bătaie de joc de genul " Nicule, mai dă-le mă 100 de lei!" Poliţişti debutanţi vor fi umiliţi fiind plasaţi 30-40 lei peste viitorul salariu minim. Pentru poliţiştii aflaţi în prag de pensie, încă o abureală de doi bani. Nu mai spunem de umilirea continuă a personalului contractual. Luni, marţi, miercuri, joi, vom ieşi în stradă. Am notificat deja pentru MAI, Finanţe, Muncă şi Guvern. Mobilizaţi-vă! Luaţi legătura cu liderii teritoriali şi veniţi la protest", se arată într-un comunicat al organizaţiei, citat de Agerpres. 

Proteste în lanț 

Nu sunt singurii bugetari care ies la protest, în ultimele săptămâni au avut loc numeroase acțiuni de protest ale angajaților din sectorul public din diverse domenii. 

Cei mai mulți salariați din domeniul public sunt nemulțumiți de salarii și cer măriri.  

Marți, 12 decembrie, vor protesta în fața Ministerului Sănătății angajații TESA din Sănătate, aceștia vor salarii cu 25% mai mari, potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite