Polițiștii protestează joi la Ministerul Muncii și la Guvern

0
Publicat:

 Polițiștii, reprezentați de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) vor protesta astăzi, 21 septembrie, de la ora 11:00, în faţa Ministerului Muncii, iar de la 12:00 vor pleca în marş către Guvern. 

Protest al polițiștilor în fața sediului MAI
Protest al polițiștilor în fața sediului MAI

 "Guvernul şi Parlamentul ne sfidează, în continuare, drepturile economice, sociale şi profesionale, fapt pentru care continuăm protestele! Revendicările noastre sunt cunoscute de către decidenţii politici: le-am transmis oficial, în scris, am avut întâlniri directe şi şedinţe de dialog social, inclusiv la cele mai înalte niveluri, dar soluţiile propuse de noi încă sunt tergiversate, iar rectificarea bugetară, care ar urma - conform promisiunilor guvernanţilor - să ne aducă unele drepturi salariale (neacordate la timp) la nivelul prevăzut în Legea-cadru 153/2017, se tot lasă aşteptată. Am notificat Primăria Capitalei, astfel că joi, 21 septembrie, ora 11:00, ne vedem la Ministerul Muncii, iar la ora 12:00 vom pleca, în marş, către sediul Guvernului din Piaţa Victoriei", informează un comunicat al SNPPC. 

Membrii SNPPC au organizat și săptămâna trecută un protest în fața Ministerului Afacerilor Interne.

Printre principalele cereri ale SNPPC se numără aplicarea Legii-cadru a salarizării 153/2017, pentru Familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, în ceea ce priveşte calculul sporurilor şi indemnizaţiilor la valorile salariale intrate în vigoare de la 1 iunie 2023, asigurarea protecţiei juridice a poliţistului, prin modificarea legislaţiei, în sensul incriminării mai drastice a faptelor de ultraj, legiferarea unui nou Statut al poliţistului şi actualizarea normei de hrană, potrivit Agerpres. 

 De asemenea, cei care protestează cer și actualizarea sporului pentru suprasolicitare neuropsihică acordat poliţiştilor judiciarişti / beneficiarilor din MAI, la nivelul maxim prevăzut de Legea 153/2017 şi scoaterea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat din măsurile aferente aplicării PNRR, dat fiind faptul că nu face parte din cele şase sisteme de pensii de serviciu enumerate ca atare în acest document, conform surselor citate.

Sindicaliștii au transmis și un mesaj guvernanților  în comunicatul de săptămâna trecută : „Guvernanți, nu uitați: dacă strada nu va fi ocupată de polițiști, va fi ocupată de infractori!”.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite