Poliţişti acuzaţi că au lovit cu pumnii şi picioarele, în mijlocul străzii, un tânăr cu probleme psihice. Explicaţiile oficialilor Poliţiei Capitalei

0
0
Mai mulţi poliţişti ar fi bătut un tânăr în centrul Capitalei
Mai mulţi poliţişti ar fi bătut un tânăr în centrul Capitalei

Un nou scandal zguduie Poliţia Română după ce pe internet a apărut un filmuleţ în care mai mulţi poliţişti sunt surprinşi când lovesc un tânăr aflat la pământ. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au precizat că tânărul era cunoscut cu probleme neuropsihice, iar oamenii legii „au încercat să îl imobilizeze” pentru că era şi violent. Bărbatul a fost internat ulterior la Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia.

Incidentul a avut loc luni dimineaţă, în jurul orei 4.30, pe Bulevardul Unirii. între Piaţa Unirii şi Piaţa Alba Iulia.

„Persoana era încătuşată la picioare, se poate vedea destul de clar din imagini ca nici nu putea să fugă. La un moment dat a plecat din zona de pe trotuar şi a ajuns în zona din mijlocul intersecţiei. Era încătuşată şi la picioare si la mâini, complet dezbrăcată. Prezenta şi urme de sânge, cel puţin pe partea din spate. Poliţiştii fie în stropeau cu apă, turnau sticle de apă pe el şi la un moment dat l-au luat de la cătuşele de la picioare şi de mâini cu capul în jos şi l-au agăţat efectiv ca pe un animal de un stâlpişor de pe trotuar”, a declarat un martor, potrivit Digi24.

Reacţia Poliţiei Capitalei

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au emis un punct de vedere în care precizează că poliţiştii Secţiilor 10 şi 11 s-au deplasat luni dimineaţă, la ora 4.15 pe Bulevardul Unirii, fiind sesizaţi că un bărbat în vârstă de 32 de ani aleargă dezbrăcat printre maşini, acesta având şi un comportament agresiv.

„Pentru imobilizarea bărbatului, care se manifesta agresiv atât faţă de poliţişti cât şi faţă de propria persoană, s-a impus folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare, acesta fiind încătuşat”, se arată în documentul citat.

De altfel, reprezentanţii Poliţiei au precizat că a fost cerut şi ajutorul Serviciului de Ambulanţă, bărbatul fiind dus la un spital clinic specializat în boli neuropsihice.

„Ulterior prezentării la camera de gardă a unităţii sanitare de specialitate, medicii au decis internarea de urgenţă a bărbatului din cauza agresivităţii extreme pe care acesta o manifesta”, spun poliţiştii.

De asemenea, aceştia adaugă  faptul că se fac cercetări cu privire la legalitatea şi corectitudinea modului de intervenţie.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite