Poliţia amendează, şcolile de şoferi „şomează“: 93 de dosare penale pentru conducerea fără permis a mopedelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

93 de dosare penale. Acesta este ultimul bilanţ al poliţiştilor Direcţiei Rutiere în ceea ce-i priveşte pe scuteriştii din toată ţara care au fost prinşi fără permis de conducere. Dosarele au fost întocmite în perioada 28 ianuarie - 3 februarie. În acelaşi timp, agenţii de circulaţie au aplicat şi 108 amenzi pentru diverse abateri comise de conducătorii de mopede.


Din 19 ianuarie 2013, potrivit  legii, persoanele care nu deţin permise de conducere din nicio categorie nu mai pot conduce mopede, scutere, ATV-uri şi alte autovehicule dotate cu motoare de capacitate mică a căror viteză nu depăşeşte 45 de kilometri pe oră, iar capacitatea cilindrică nu este mai mare de 50 de centimetri cubi, decât după ce susţin un examen teoretic şi unul practic pentru obţinerea permiselor din categoria „AM“ „A1“ şi „B1“.

Examenul pentru obţinerea permiselor de categorie „AM“, „A1“ şi „B1“ poate fi susţinut, conform legii, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Proba practică în acest caz constă într-un test de îndemânare susţinut în poligon.

Şcolile de şoferi, „în pană“ de cursuri pentru mopedişti

Scuteriştii prinşi fără permis se apără însă susţinând că nu pot intra în legalitate nici dacă vor, deoarece şcolile de şoferi au sistat pentru moment înscrierile pentru cei care vor să urmeze cursurile de legislaţie pentru conducătorii de mopede.

Oficialii Autorităţii Rutiere Române (ARR) spun că ştiu problema cu care se confruntă scuteriştii şi că situaţia se va regla în momentul în care va apărea un ordin al Ministerului Transporturilor.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite