Peste o mie de sancţiuni contravenţionale date de poliţişti într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale
Poliţia a aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale

Poliţiştii rutieri au dat, într-o singură zi, peste o mie de sancţiuni contravenţionale, în toată ţara, în cadrul unei acţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. Acţiunea a fost organizată, vineri, împreună cu Registrul Auto Român.

Poliţia Rutieră a retras 456 de certificate de înmatriculare, iar în patru cazuri, agenţii au dispus imobilizarea autovehiculelor, întrucât pericolul creat prin defecţiunile tehnice constatate era unul major, potrivit News.ro.
La acţiune au participat 675 de poliţişti rutieri din totă ţara şi 65 de reprezentanţi ai Registrului Auto Român, cu 58 de autolaboratoare de control tehnic, fiind controlate 6.208 autovehicule.

Echipele de control au urmărit verificarea sistemului de frânare, a celui de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a mecanismului de direcţie, instalaţiei de iluminare/semnalizare, existenţei şi autenticităţii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum şi a legalităţii montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

Ce nereguli au fost constatate

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.060 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 au fost aplicate pentru defecţiuni ale sistemului de frânare, 6 pentru defecţiuni ale mecanismului de direcţie, 109 pentru defecţiuni ale sistemului de rulare (anvelope), 395 pentru defecţiuni ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare, 68 pentru aplicarea de folii neomologate sau a tratamentelor chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, iar 335 pentru alte defecţiuni tehnice.

Totodată, 82 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru neefectuarea în termen a inspecţiei tehnice periodice (I.T.P.), 36 pentru utilizarea luminilor de ceaţă, în alte condiţii decât pe timp de ceaţă şi 23 pentru noxe peste limita legală.

Pentru defecţiuni tehnice grave ale mecanismului de direcţie sau ale sistemului de frânare au fost reţinute 12 permise de conducere, iar pentru alte defecţiuni, cu gravitate mai redusă, au fost retrase 456 de certificate de înmatriculare, dintre care 436 vehiculelor înmatriculate în România, 14 vehiculelor înmatriculate în alte state şi 6 certificate de înmatriculare retrase autovehiculelor cu două sau trei roţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite