Peste 150 de percheziţii se desfăşoară în mai multe judeţe la persoane şi firme de colectare a fierului vechi, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile se desfăşoară la mai multe centre de colectare a fierului vechi FOTO Adevărul
Percheziţiile se desfăşoară la mai multe centre de colectare a fierului vechi FOTO Adevărul

Peste 600 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Române desfăşoară în această dimineaţă 151 de percheziţii la mai multe firme de colectare a fierului vechi şi la domiciliile unor suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la 10 milioane de euro.

Percheziţiile se desfăşoară în toată ţara, cu peste 600 de poliţişti, atât la sediul mai multăr firme de colectare a fierului vechi, cât şi la domiciliul mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală. 

"La data de 23 iunie, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, peste 600 de poliţişti efectuează 151 de percheziţii şi pun în aplicare 116 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Percheziţiile se efectuează în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Iaşi, Călăraşi, Giurgiu, Vâlcea, Teleorman, Argeş şi Dâmboviţa.

"Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013-2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu domeniul de activitate comerţul cu produse feroase, s-ar fi aprovizionat cu fier de la mai multe persoane fizice şi juridice, fără documente legale, iar pentru a justifica stocul de marfă deţinut, ar fi înregistrat achiziţii fictive în cuantum de 59.000.000 de euro, de la 47 de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă“, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este estimat, până în prezent, la 10 milioane de euro.

Dosarul penal este instrumentat de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Persoanele bănuite vor fi conduse la sediul Poliţiei Capitalei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite