Pe ce se cheltuie banii publici în România: 120 de milioane de lei pe servicii turistice pentru bugetari

0
Publicat:

Instituțiile din România au pus la bătaie în cadrul unor licitații publice peste 120 de milioane de lei. Statistica vizează doar domeniul servicii turistice și a fost realizată de licitatia.ro, o platformă inteligentă de monitorizare a licitațiilor publice.

Stațiunea Jupiter din orașul Mangalia FOTO: C. Mazilu
Stațiunea Jupiter din orașul Mangalia FOTO: C. Mazilu

Inițiatorii demersului au dorit să afle câți bani s-au alocat în 2023 pentru odihna bugetarilor din România. Conform datelor statistice, în prima jumătate a anului 2023, s-au publicat 3.189 de anunțuri de licitații pe domeniul servicii turistice cu o valoare estimată la 120.276.503 lei.

Datele mai arată că anul acesta cele mai căutate servicii din domeniul turistic achizitionate de instituțiile statului au fost transportul aerian și cazarea la unitățile hoteliere. Cele mai căutate stațiuni de pe malul mării pentru servicii de cazare au fost Mangalia, Costinești și Eforie, a mai arătat statistica realizată de Licitatia.ro.

Totodată, a fost stabilit anunțul de achiziție publică cu cea mai mare valoare din 2023. Este vorba despre un anunț publicat de Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene cu valoarea estimată la 24.511.465 lei privind achiziționarea de servicii de transport aerian de pasageri.

Litoralul românesc-stațiunea Jupiter FOTO: C. Mazilu
Litoralul românesc-stațiunea Jupiter FOTO: C. Mazilu

În funcție de numărul licitațiilor în primele șase luni din anul 2023, domeniul licitații servicii turistice ocupă locul 62 din 100. În ceea ce privește valoarea în lei, în primele 6 luni din 2023 domeniul se află pe locul 59 din 100, mai arată statistica.

Licitatia.ro - este lider în monitorizarea licitațiilor publice din România, cu o experiență de peste 19 ani în domeniu achizițiilor publice, oferind o platformă inteligentă de Monitorizare și Management a Licitațiilor Publice ce cuprinde cea mai completă bază de date cu licitații publice: Licitații SEAP, Cumpărări Directe, Licitații: Vânzări, din Presa, Fond. Europene, PNRR, Atribuiri, etc.  

Valoarea vouchereleor de vacanţă în 2023

Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern, putând fi utilizate pentru a achiziționa servicii turistice, cum ar fi cazare, transport, mese, activități de agrement etc, doar la unitățile turistice înregistrate la Autoritatea Națională pentru Turism.   

Tichetul de vacanță valorează, în 2023, aproape 3.000 de lei brut, conform noului salariu minim pe economie, sumă la care se va aplica un impozit de 10%.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite