O treime din brigada „călăilor de la Bucea” a luptat în Siria. Măcelarii tineri se laudă că le taie urechile ucrainenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crimele de război s-au descoperit după retragerea ruşilor FOTO Gettyimages
Crimele de război s-au descoperit după retragerea ruşilor FOTO Gettyimages

Brigada 155 Independentă Maritimă a Flotei Pacificului a participat la crimele de război din Bucea şi unul din trei soldaţi din componenţa ei a luat parte la atrocităţile din Siria după ce Vladimir Putin a decis salvarea lui Bashar al-Assad.

Serviciul ucrainean de informaţii militare (GUR) a identificat toate unităţile militare ruse care au acţionat în zonele Bucea, Gostomel sau Irpin şi au participat la carnagiile descoperite după retragerea fostei Armate Roşii. Este vorba de trupe ale armatei ruse, dar şi de militari din compunerea Gărzii Naţionale a Federaţiei Ruse (Rosguard). 

Astfel, pe lângă mult mediatizata Brigadă 64 Independentă de Infanterie Motorizată din cadrul Armatei 35 a Districtului Militar de Est, mai avem şi Brigada 5 Independentă de Tancuri a Armatei 36 a Districtului Militar de Est, Regimentul 331 Paraşutişti al Diviziei 98 Aeropurtate, Regimentul 137 Paraşutişti din Divizia 106 Aeropurtată, Regimentele 104 şi 234 de asalt ale diviziei 76 de asalt, Brigăzile 14 şi 45 Speciale Independente, Detaşamentul 63 special de poliţie al Rosguard şi Brigada 155 Independentă Maritimă a Flotei Pacificului.

Se laudă că le taie urechile ucrainenilor 

Dacă despre Brigada 64 Independentă de Infanterie Motorizată din cadrul Armatei 35 a Districtului Militar de Est s-a spus că a participat la sângerosul Prim Război Cecen, despre Brigada 155 Independentă Maritimă a Flotei Pacificului se poate observa că are o experienţă de luptă mult mai recentă, în teribilul conflict din Siria. Concret, potrivit GRU, listele Brigăzii 155 Marină conţin numele şi datele personale a 82 de militari ruşi. 

Cel puţin 24 dintre aceştia au participat la războiul din Siria, unde Rusia a susţinut regimul criminal al lui Bashar al-Assad. În medie, fiecare al treilea militar rus din această brigadă a luptat în Siria. Ceilalţi militari din Brigada 155 nu au putut participa la războiul din Siria, din cauza vârstei lor, pentru că, la acea vreme, încă studiau. Unii dintre aceşti soldaţi ruşi de 20 de ani se laudă pe reţelele de socializare că le taie urechile ucrainenilor şi îi ameninţă că îi vor ucide.

Amintim că, în 2015, trupele ruse au invadat teritoriul Siriei, unde a avut loc un război civil. Liderul rus, Vladimir Putin, a trimis acolo aproximativ 4.000 de soldaţi, pentru a sprijini regimul lui Bashar al-Assad. Trupele ruse au atacat populaţia paşnică, infrastructura civilă şi coridoarele umanitare. De asemenea, ruşii au folosit arme interzise în Siria – bombe cu fosfor – şi au lansat atacuri chimice asupra unor regiuni dens populate.

Gropile comune 

Trupele ruseşti din Bucea, Gostomel sau Irpin, între care şi Brigada 155 Independentă Maritimă a Flotei Pacificului, care a fost mutată peste 9.000 de kilometri pentru a participa la invadarea Ucrainei, sunt suspectate de uciderea a sute de civili neînarmaţi şi violarea brutală a unor femei şi copii. Gropile comune şi cadavrele ucrainenilor împuşcaţi cu mâinile legate la spate descoperite aici după retragerea trupelor ruseşti au şocat opinia publică internaţională.

Imagini realizate din satelit arată că soldaţii ruşi au săpat o groapă comună inclusiv pe terenul unei biserici şi contrazic teoria susţinută de Moscova potrivit căreia cadavrele ar fi apărut după retragerea forţelor sale sau că sunt „puse în scenă” de ucraineni. Într-o singură groapă comună au fost descoperite 57 de cadavre după ce armata ucraineană a recapturat oraşul Bucha.

Imagini realizate de forţele de recunoaştere aeriană ale Ucrainei în luna martie, când oraşul se afla sub ocupaţie rusească, şi confirmate între timp independent de presa occidentală, au surprins momentul dramatic când blindatele ruseşti au deschis focul asupra unui biciclist care se plimba paşnic pe stradă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite