O româncă, rănită în accidentul rutier din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nouă oameni şi-a pierdut viaţa, după ce şoferul autobuzul în care se aflau a adormit la volan FOTO Reuters
Nouă oameni şi-a pierdut viaţa, după ce şoferul autobuzul în care se aflau a adormit la volan FOTO Reuters

O româncă se află printre persoanele rănite în accidentul de autobuz produs luni în Avila, în regiunea Castilla şi Leon din centrul Spaniei, şi soldat cu nouă morţi şi 22 de răniţi, relatează publicaţia locala Dairio de Leon, în ediţia electronică.

Potrivit publicaţiei, românca mergea în Serranillos pentru a susţine un interviu de angajare. Ea nu a fost rănită grav şi i-a explicat primarului localităţii, Carlos Cayuela, ce s-a întâmplat după ce a primit îngrijiri medicale.

„Unul dintre pasageri, care se afla chiar în spatele şoferului, a crezut că a explodat un pneu pentru că s-a auzit un zgomot puternic pe partea dreaptă", a declarat primarul. Persoana respectivă este o tânăr de naţionalitate română, precizează cotidianul. „Mi-a spus că a auzit ţipete şi strigăte de ajutor", a povestit primarul.

Ulterior, şoferul a recunoscut în faţa Gărzii Civile şi a câtorva martori oculari ca a adormit la volan.

Nouă persoane au murit şi alte 22 au fost rănite, dintre care cinci se află în stare gravă, într-un accident de autocar produs în centrul Spaniei, în apropiere de Avila, la nord de Madrid.

„Accidentul a avut loc (luni) dimineaţa în jurul orei 8.45 (9.45, ora României) (implicând) un autocar ce efectua o cursă obişnuită" între satul Serranillos şi oraşul Avila, în regiunea Castilla şi Leon, a declarat pentru postul public de radio prefectul Ramiro Ruiz Medrano.

Autobuzul aparţinea companiei de transport Cevesa şi trecuse cu succes toate testele de siguranţă.

Potrivit Direcţiei generale de trafic din Spania, autobuzul nu dispunea de centuri de siguranţă pentru pasageri, întrucât acestea nu erau obligatorii în anul fabricaţiei.

Prefectul din Avila, Ramiro Ruiz Medrano, a explicat că majoritatea călătorilor se aflau pe partea dreaptă a autobuzului, cea mai afectată la răsturnare, şi de aceea numărul victimelor este ridicat.


Cititi mai multe despre acest incident

Cel puţin nouă morţi şi 21 de răniţi într-un accident de autobuz produs în centrul Spaniei

Cel puţin nouă persoane au murit şi alte 21 au fost rănite grav, după ce un autobuz s-a răsturnat luni dimineaţă, în jurul orei 08.30, în Avila, la nord de Madrid, potrivit ediţiei electronice a ziarului spaniol „La Vanguardia”. Accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei excesive.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite