Nunţile din Piteşti, luate la control de Garda Financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această vară, odată cu sezonul nunţilor, în vizorul Gărzii Financiare Argeş au intrat şi lăutarii care, deşi sunt obligaţi de lege să-şi declare veniturile, cel mai adesea nu o fac.

Ca să se asigure că sunt respectate prevederile Codului fiscal, seara, la nunţi îşi fac apariţia comisarii Gărzii Financiare, incognito, care îi fotografiază pe lăutari când primesc banii pentru dedicaţii.

Citiţi şi:

Viorel Coteţ a „condus" o mie de nunţi

„În timpul petrecerii pot exista comisari care să vizualizeze şi să fotografieze muzicanţii pentru a constitui o probă în vederea stabilirii veniturilor impozabile realizate de aceştia", a declarat şeful Gărzii Financiare Argeş, Valeriu Mincă. Controalele au loc şi în restaurantele care deţin băuturi alcoolice neautorizate sau care le permit nuntaşilor să pună invitaţilor pe mese ţuica produsă în gospodăria proprie şi pentru care nu au acte de provenienţă.

Trei restaurante au fost închise temporar

Până acum au fost controlate peste zece restaurante din Piteşti, iar trei dintre ele au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 11.000 şi 17.000 lei şi le-a fost suspendată activitatea temporar. Comisarii au găsit în urma controalelor ţuică şi rachiu fără acte de provenienţă şi sticle de whisky cu timbru de Spania, acestea încălcând legea întrucât erau marcate necorespunzător, având timbru aplicat de alt stat. Astfel, mai multe nunţi au fost date peste cap când mirii au aflat că băutura le-a fost confiscată de comisarii Gărzii Financiare sau când restaurantul tocmit a fost închis.

Nuntaşii au renunţat la ţuică

„Am avut o nuntă la care socrii au ţinut neapărat să aducă ţuică. «A făcut tata ţuică special pentru nunta nepoatei lui şi e veche de 10 ani», ne‑au spus. În general, mirii nu mai aduc ţuică la nunţi, preferă alte băuturi. Noi avem drink-bar cu tot felul de băuturi şi atunci n-au mai pus ţuica la masă. Au pus whisky, gin, vin, altceva", ne-a spus o angajată a unuia dintre restaurantele controlate de comisarii Gărzii Financiare. „A venit un control şi la noi, dar anul trecut. Oricum nu prea se mai pune ţuică la nuntă, că ştiu nuntaşii că nu au voie. Şi dacă e să aducă, îşi pun sticlele pe mese, n-avem noi treabă. Semnăm un proces verbal cu ei prin care sunt răspunzători de provenienţa şi calitatea băuturilor pe care le aduc", ne‑a declarat Lucian, şeful de sală al unui restaurant. Controalele vor continua în fiecare sâmbătă şi duminică. Restaurantele care vor mai accepta să ofere ţuică neaccizată riscă amenzi între 20.000 şi 100.000 lei şi suspendarea activităţii pe o perioadă cuprinsă între o lună şi trei luni.

"În timpul petrecerii pot exista comisari care să vizualizeze şi să fotografieze muzicanţii."
Valeriu Mincă şef Garda Financiară Argeş

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite