Meniul ieşenilor pentru Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La restaurantele din cadrul complexului Onyx se va mânca medalion de curcan şi friptură de cerb.

După cele trei zile de Crăciun, principala preocupare a ieşenilor este masa de Revelion. Chiar dacă îşi vor petrece noaptea de sfârşit de an într-un restaurant sau acasă, bucatele pe care le vor gusta trebuie să fie dintre cele mai alese. „Ieşenii vor să guste mâncăruri interesante, sofisticate şi nu se feresc să încerce şi specialităţi orientale. Banala friptură o pot mânca şi acasă şi tocmai de aceea ei vor să aibă pe masă cu totul altceva, mai ales într-o seară specială ca Revelionul”, susţine Petrişor Tănase, maestru al artei culinare. Ieşenii care-şi vor petrece Revelionul la restaurantele „Clasic“ şi „Gourmet“, din cadrul complexului Onyx, vor avea parte de un meniu de cinci stele. Printre mâncărurile care vor fi servite în noaptea de Revelion se numără fileul de rândunică de mare cu sos de lămâie, medalionul de curcan cu sos de fructe şi ciuperci de pădure şi platoul cu mezeluri crud-uscate şi brânzeturi fine. Meniul de Revelion într-unul din aceste două restaurante îi costă pe ieşeni 380 lei de persoană. Un loc în care ieşenii vor mânca din delicatesele maestrului Petrişor, cu bani mai puţini, este restaurantul „Rustic”, aflat tot în cadrul complexului Onyx. Aici, ieşenii vor servi pate de ficat de gâscă, ruladă de iepure cu smochine, ruladă de şalău cu icre negre, piept de curcan pe castane şi friptură de cerb cu smochine, preparată „ca la curtea lui Ştefan”. Desertul va consta într-un tort, pregătit după o reţetă pariziană, rahat, baclava şi savarine, aduse de la Istambul. Meniul de Revelion de la restaurantul „Rustic” costă 280 lei. Turul culinar al lumii La restaurantul de patru stele din cadrul hotelului Ramada, „Cosmopolitan”, ieşenii vor mânca cu 360 lei câte puţin din specialităţile culinare ale tuturor popoarelor lumii. Ieşenii care îşi petrec acasă noaptea de sfârşit de an îşi pregătesc singuri bucatele. „Voi pune pe masă pastramă de porc afumată, sărmăluţe, curcan cu legume şi prăjituri de casă”, spune Dana Stavrache, ieşeancă.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite