Medicul Cornel Petreanu a murit într-un accident. Era anchetat în dosarul şpăgii de la Institutul „Marius Nasta”

0
Publicat:

Medicul Cornel Petreanu și-a pierdut viața într-un accident grav petrecut pe DN1, aproape de Otopeni. Doctorul era anchetat în dosarul şpăgii de la Institutul „Marius Nasta”, din București.

Accident grav pe DN1, DN1, aproape de Otopeni FOTO: spynews.ro
Accident grav pe DN1, DN1, aproape de Otopeni FOTO: spynews.ro

Potrivit IPJ Ilfov, duminică, 8 octombrie 2023, un accident rutier grav a avut loc pe DN1, în apropiere de Otopeni. Doctorul Cornel Petreanu și-a pierdut viața în acest accident tragic, a anunțat Antena 3 CNN.   

„La data de 8 octombrie, în jurul orei 9:40, polițiștii orașului Otopeni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN1, la km 18, s-a produs un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri din Otopeni și ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, iar din primele verificări au constatat faptul că, un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1, în zona km 18, ar fi intrat în coliziune cu structura pasajului căii ferate, aflată de pe partea dreaptă a direcției de deplasare”, a transmis IPJ Ilfov.

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical care a declarat decesul bărbatului respectiv. 

De asemenea, a fost anunțat Serviciul de Medicină Legală Ilfov, care urmează să se deplaseze la fața locului, în vederea activităților din competență.

„Polițiștii Serviciului Rutier efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitatea situației de față de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, se mai precizează într-un comunicat al IPJ Ilfov.

Medicul Cornel Petreanu, acuzat că a luat şpagă pentru operaţii

În luna septembrie 2023, Tribunalul București a decis arestarea preventivă a medicilor Cristian Paleru și Cornel Petreanu, în urma perchezițiilor de la Spitalul Marius Nasta, acolo unde mai mulți medici și anesteziști sunt acuzați de luare de mită. Anchetatorii au confiscat peste e 2.355.913,96 lei de la un singur suspect. 

Acuzați că luau mită de la pacienţi ca să-i opereze, medicii Cristian Paleru şi Cornel Petreanu aveau salarii impresionante. În prezent, alţi șase medici se află sub control judiciar, inclusiv rezidenţi.  

Anchetatorii susțin că „au fost efectuate investigaţii financiare, rezultând diferenţe semnificative dintre veniturile licite şi averea unora dintre medicii vizaţi de cercetări, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar cu privire la un număr de 6 inculpați, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită.

Decizia vine în urma unor percheziții, făcute miercuri, la Spitalul „Marius Nasta” din București, într-un dosar în care mai mulți medici și anesteziști sunt suspectați de luare de mită. Perchezițiile vizează posibile fapte de luare de mită în legătură cu efectuarea unor intervenții chirurgicale.

Totodată, a fost dispusă confiscarea bunurilor deținute de patru din cei șase medici de la Institutul Marius Nasta. Un singur doctor avea în conturi sume exorbitante: 2.355.913,96 de lei, 74.943 de euro, 21.300 de dolari, 2.120 de franci elvețieni și 100 de lire sterline. 

Ulterior, procurorii au transmis un comunicat de presă în care menționează că perchezițiile au fost efectuate în două dosare penale.

„La data de 20.09.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează 4 percheziţii domiciliare (două dintre acestea în cadrul Insitutului de Pneumoftiziologie «Marius Nasta», Bucureşti) în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite