Medicul Alexandru Săvulescu, pus sub control judiciar. Ce acuzații aduc procurorii DNA

0
0

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile a medicului militar Săvulescu Alexandru, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Medicul militar Săvulescu Alexandru, pus sub control judiciar
Medicul militar Săvulescu Alexandru, pus sub control judiciar

Potrivit DNA, la data faptelor cadrul medical deține funcția de șef al Secției Chirurgie generală II din cadrul Spitalului Universitare de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel.

„În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: În cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora” , se arată în comunicatul transmis de Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit comunicatului DNA, cât timp se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, printre care: „să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar; să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta”.

„Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. De asemenea, inculpatului Săvulescu Alexandru-Florin i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” , se arată în comunicatul DNA. 

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite