Mecanic de locomotivă, prins drogat cu canabis. Alți doi mecanici au refuzat testarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mecanic de locomotivă pe un tren de călători a fost depistat pozitiv la cannabis de către polițiștii din Galați. Alți doi mecanici au refuzat testarea, iar aceștia s-au ales cu dosare penale.

Mecanic prins drogat de polițiști FOTO: Arhivă
Mecanic prins drogat de polițiști FOTO: Arhivă

Potrivit IPJ Galați, mecanicul a fost depistat drogat în cadrul acțiunii RAW (Rail Action Week), în care agenții Sectiei Regionale de Poliție Transporturi Galați „au efectuat verificări pe linia depistării personalului feroviar care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”. 

„În urma acestor acțiuni de control, „un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la substanța THC (canabis) la testarea rapidă, iar alți doi mecanici de locomotivă care desfășurau activități de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanțelor psihoactive, ulterior refuzând și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea substanțelor psihoactive în sânge”, a anunțat CFR Călători.

Bărbatul a condus drogat două trenuri de călători, până să fie oprit și testat de polițiștii gălățeni. Cei trei angajați CFR s-au ales cu dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezență la serviciu sub influența substanțelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)

Acțiuni similare au avut loc în ultimele zile și pe raza sucursalelor București, Craiova și Cluj.

De asemenea, compania anunță că astfel de controale se vor derula şi în perioada următoare, la nivelul salariaților CFR Călători cu responsabilități în siguranța circulației. „Acestea fac parte din demersul CFR Călători de a oferi un serviciu de transport în siguranță și securitate călătorilor săi. Sprijinul susținut al reprezentanţilor Poliției Transporturi Feroviare și colaborarea permanentă în aceste acțiuni este foarte important”, a mai precizat CFR Călători. 

Potrivit portalului Club Feroviar este al doilea caz de consum de droguri în rândul mecanicilor de locomotivă înregistrat în septembrie. La începutul lunii, un mecanic de locomotivă de la Depoul București Călători a fost depistat pozitiv de Revizoratul pentru Siguranță. 

„Cu ocazia controlului efectuat de către organe din cadrul R.G.S.C. împreună cu organe de poliție la testarea cu aparatul drugtest a mecanicului D.B. (salariat al depoului București Călători) de serviciu, acesta a indicat consumul de substanțe psihoactive – cannabis”, a transmis Poliția.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite