Măsuri suplimentare împotriva aviarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a împiedica eventuala răspândire a gripei aviare, al cărei focar este în satul Letea, alte trei localităţi din Delta Dunării sunt monitorizate.

Localnicii din satele Cardon, Sfiştovca şi C.A.Rosetti vor trebui să-şi izoleze orătăniile din ogrăzi. „Sunt măsuri standard de prevenire. Vom monitoriza zonele pentru ca nimeni să nu plece cu păsări vii sau sacrificate. Se execută dezinfecţii în gospodării, se amplasează covoare dezinfectante în punctele de acces în localităţile respective, iar în trei săptămâni vor fi introduşi pui santinelă", a declarat Vasile Gudu, prefectul judeţului Tulcea. Focarul va fi închis când probele prelevate de la puii santinelă vor fi negative.

Cele şapte persoane din satul Letea în gospodăriile cărora au fost descoperite păsări moarte sunt monitorizate de reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică. „Oamenii au ştiut ce e de făcut: nu au pus mâna pe păsările moarte, s-au dezinfectat pe mâini. Ştiu să se descurce din experienţa anului 2006, când au fost focarele de aviară în Deltă", a declarat Adriana Argetoianu, directorul Autorităţii de Sănătate Publică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite