Mark Gitenstein: Instalăm scutul antirachetă în România pentru că nu uităm sacrificiile aliaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat joi că Statele Unite nu vor uita pierderile şi sacrificiile României în luptele purtate de NATO pe teatrele de operaţiuni.

"Aliaţii noştri NATO au demonstrat vitalitatea statornică a alianţei", a apreciat Gitenstein.

"Nu vom uita pierderile suferite şi sacrificiile făcute de aliaţii noştri şi ne-am reconfirmat angajamentul de a-i apăra pe prietenii noştri de toate noile ameninţări comune cu care ne confruntăm.

Îi vom susţine pe aliaţii noştri în operaţiunile NATO desfăşurate în întreaga lume şi vom fi alături de Europa în faţa ameninţării crescânde reprezentate de rachetele cu rază scurtă şi medie de acţiune.

Tocmai de aceea, Statele Unite şi România vor amplasa elemente ale sistemului de apărare antirachetă la Deveselu, în România", a adăugat el în deschiderea conferinţei "9/11: Ten years after", organizată de Institutul Diplomatic Roman R.

El a apreciat că cea mai puternică armă a aliaţilor nu este armamentul sau superioritatea tehnologică extraordinară şi nici curajul soldaţilor. "Cea mai puternică armă pe care o avem este reprezentată de valorile noastre comune, în special de angajamentul şi devotamentul nostru faţă de calităţile umane comune", a spus el.

Ambasadorul şi-a încheiat discursul cu un citat din Eugen Ionescu: "Nicio societate nu a reuşit să abolească tristeţea umană; niciun sistem politic nu ne poate izbăvi de durerea de a trăi, de teama de moarte, de setea noastră de absolut. Condiţia noastră umană determină condiţia noastră socială, nu viceversa... Ideologiile ne separă. Visurile şi angoasele ne reunesc".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite