MAI, avertisment după ce mai mulţi copii au căzut în apă: Nu-i lăsaţi pe cei mici să se joace pe gheaţa râurilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
salvare copii Bacau - gheata

Ministerul de Interne (MAI) a făcut, sâmbătă, un apel către „toţi părinţii, bunicii şi adulţii” să-i supravegheze pe cei mici şi să nu-i lase să se joace pe gheaţa râurilor deoarece pericolul este uriaş. Avertismentul vine după ce patru copii au ajuns în ultimele 2 zile în stare gravă la spital, după ce gheaţa râului s-a spart sub ei.

„Ieri, doi copii se jucau pe gheaţa râului Bistriţa, în judeţul Bacău… gheaţa, fiind subţire, s-a spart. Ambii copii au fost salvaţi în ultimul moment de pompieri. Astăzi, pe gheaţa aceluiaşi râu, dar în judeţul Neamţ, alţi doi copii au căzut în apă după ce gheaţa s-a spart. În aceste momente, pompierii se luptă să le salveze vieţile”, au transmis reprezentanţii MAI, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Autorităţile îi îndeamnă pe adulţi să-şi supravegheze copiii, pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.

„Supravegheaţi copiii! Nu îi lăsaţi să se joace pe gheaţa râurilor, lacurilor! Pericolul este extrem de mare, iar despre consecinţe nici nu are rost să vorbim”, a mai transmis MAI.

Vineri, pompierii din Bacău au intervenit pentru salvarea a doi copii care au căzut în apa îngheţată a râului Bistriţa. Ei s-au jucat pe gheaţă, iar aceasta s-a spart sub greutatea lor.

Este vorba despre doi copii cu vârste de 10, respectiv 12 ani, care, potrivit primelor informaţii, se jucau pe gheaţă, iar aceasta s-a spart sub greutatea lor. Copilul de 12 ani dintre ei era conştient în momentul în care a fost salvat, însă celălalt se afla în stop cardio-respirator, medicii de la Serviciul de Ambulanţă Bacău începând, în cazul său, manevre de resuscitare.

La scurt timp, medicii au reuşit să resusciteze victima, iar ambii copii au fost transportaţi la spital.

Ieri, 5 februarie, alţi doi copii de 7 şi 8 ani, au căzut în apa râului Bistriţa după ce s-a rupt gheaţa. Aceştia au murit la spital, după ce medicii au încercat ore în şir să-i salveze.

Cei doi fraţi se jucau pe gheaţă, când aceasta a cedat sub greutatea lor şi au căzut în apă. Unul dintre ei a fost găsit de către echipele de salvare la un kilometru de locul în care căzuse.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite