MAE le recomandă românilor care merg în Turcia să evite centrul oraşelor Istanbul, Ankara şi Izmir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Turciei că situaţia se menţine tensionată şi le recomandă să evite zonele centrale ale oraşelor Istanbul, Ankara şi Izmir, în special noaptea, dar şi implicarea în orice tip de manifestaţii.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Turciei asupra faptului că situaţia se menţine tensionată. Forţele de ordine au continuat să rămână în piaţa Taksim, pentru a preîntâmpina eventuale incidente, se arată în comunicatul MAE”, se arată într-un comunicat al MAE.

Reprezentanţii MAE mai precizează că sâmbătă şi duminică, la Ankara, respectiv Istanbul, vor avea loc mitinguri populare organizate de către partidul de guvernământ, anticipându-se o numeroasă participare şi posibile restricţii de circulaţie.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români "să manifeste prudenţă, să se informeze înainte de a efectua o deplasare pe teritoriul acestei ţări, să evite zonele centrale ale oraşelor Istanbul, Ankara şi Izmir, în special noaptea, precum şi să evite implicarea în orice tip de manifestaţii", potrivit comunicatului oficial.

Vineri, premierul turc Recep Tayyip Erdogan a primit, pentru prima dată de la începutul crizei politice declanşată acum mai bine de două săptămâni, o delegaţie alcătuită din aproximativ zece artişti şi reprezentanţi ai societăţii civile, între care doi purtători de cuvânt recunoscuţi de către protestatari. Asta, la câteva ore după ce a lansat un "ultim avertisment" împotriva miilor de manifestanţi care ocupă Parcul Gezi şi pe care i-a calificat de mai multe ori drept "hoţi" sau "extremişti".

Între timp, a crescut numărul victimelor în urma protestelor violente din Turcia. Un demonstrant, care a fost rănit în timpul protestelor de la Istanbul, a murit joi în spital. Astfel, numărul celor care au murit în Turcia începând din 31 mai a crescut  la 5 oameni, iar numărul răniţilor este 5.000.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite