MAE: 283 de români au revenit în țară din Israel, inclusiv prin Iordania

0
Publicat:

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că alți 283 de cetățeni români au revenit în siguranță în România cu trei curse Tarom, dintre care una din Amman, Iordania. De asemenea, MAE a precizat că a fost operată o cursă și de către o companie privată.

FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

„În continuarea informațiilor transmise în contextul deteriorării situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul zilei de 10 octombrie 2023, respectiv al nopții de 10 spre 11 octombrie 2023,  alți 283 de cetățeni români au revenit în siguranță în România, prin intermediul a trei curse Tarom - două din Tel Aviv, Israel, și una din Amman, Iordania - precum și a unei curse operate de o companie privată”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

MAE precizează că echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

De asemenea, ministerul reamintește că cetățenii români care se află pe teritoriul Israelului se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi. 

„MAE subliniază importanța utilizării acestor canale de către cetățenii români pentru centralizarea corectă a informațiilor și  eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenței consulare. MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938)”, se mai arată în comunicat.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite