Șoferi rămași fără permise pentru drifturi pe zăpadă. Poliția Rutieră a lăsat pietoni 16 teribiliști la Bacău VIDEO

0
Publicat:

Poliţiştii rutieri au efectuat sâmbătă, 28 ianuarie, o acţiune pe raza municipiului Bacău, în urma căreia au reţinut 16 permise auto ale unor şoferi care făceau drifturi pe zăpadă.

Șoferii care au făcut drifturi au rămas fără permise FOTO arhivă Adevărul
Șoferii care au făcut drifturi au rămas fără permise FOTO arhivă Adevărul

Pe 28 ianuarie, în intervalul orar 21,00-24,00, polițiștii Biroului Rutier Bacău au acționat pe raza municipiului pentru combaterea conducerii agresive în rândul conducătorilor auto. Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.530 de lei, din care 15 pentru conducere agresivă.

Totodată, au fost reținute 16 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

„Pentru realizarea intenționată a unor derapaje controlate în vederea întoarcerii și rotirii autovehiculelor (drifturi), conducătorilor auto le-au fost reținute permisele de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Amenda pentru un astfel de comportament este între 580 și 725 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Bacău.

Drifturi pe o plajă din Constanța

Municipiul Constanța a fost în cursul zilei de sâmbătă, 28 ianuarie, sub avertizare cod galben de precipitații sub formă de ploaie, apoi de lapoviță și ninsoare, cu intensificări ale vântului ce vor viscoli ninsoarea. Codul galben este valabil până duminică, 29 ianuarie, ora 10.00.

Dar cu toată vremea nefavorabilă,  ujn bărbat a surprins pe o înregistrare video arată cum un șofer teribilist face mai multe drifturi cu mașina pe nisipul umed. 

Conform legii, accesul autoturismelor este interzis pe plajă. Cei prinşi riscă amenzi care depăşesc 10.000 de lei. Pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative din cadrul Ministerului Administrației și Internelor şi a utilajelor de întreţinere a plajelor care aparţin Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral.

Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei, în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă nr. 19 din 22 februarie 2006 privind utilizarea plajei Marii Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite