Judecătorii din CSM cer demisia de onoare a Oanei Schmidt Hăineală din funcţia de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de judecători a CSM a adoptat o decizie prin care cere demisia din funcţia de preşedinte a CSM a Oanei Schmidt Hăineală, pe motiv că aceasta este procuror.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cere demisia de onoare a Oanei Schmidt Hăineală din funcţia de preşedinte al CSM şi, totodată, solicită judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ să renunţe la candidaturile la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului. Anunţul a fost făcut de judecătorul Horaţius Dumbravă, fost preşedinte al CSM în anul 2011. Acesta a refuzat să răspundă întrebărilor ziariştilor şi a părăsit precipitat sala.

Pe 4 ianuarie, cu 10 la voturi pentru, plenul CSM a ales-o pe Oana Schmidt Hăineală ca preşedinte al CSM, fiind pentru prima dată când un procuror ocupa această funcţie. Până acum, cutuma era ca preşedinte să fie un judecător, iar vicepreşedinte un procuror. În aceeaşi şedinţă, a mai candidat pentru postul de preşedinte judecătorul Mircea Aron, de la Înalta Curte, care a obţinut doar 8 voturi.

Decizia plenului a stârnit nemulţumirea unor asociaţii de judecători, mai multe instanţe demarând procedurile de revocare a judecătorilor din CSM care au votat ca preşedinte un procuror, Alina Ghica şi Cristi Danileţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite