Ioan Ficior a recuzat judecătorii de la instanţa supremă. Motivul invocat de fostul torţionar: Instanţa s-a antepronunţat într-o cauză similară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Ficior a recuzat instanţa de judecată FOTO Mediafax
Ioan Ficior a recuzat instanţa de judecată FOTO Mediafax

Fostul torţionar Ioan Ficior i-a recuzat, miercuri, pe cei trei judecători de la instanţa supremă care judecă dosarul în care este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, motivând că aceştia s-au antepronunţat într-o cauză similară, reducându-i şansele de a primi o pedeapsă mai mică.

Avocatul lui Ficior, Pavel Abraham, a arătat în faţa instanţei că motivul recuzării completului de judecată format din Francisca Vasile, Ionuţ Matei şi Horia Selaru este că acesta a spus anterior că soluţia este previzibilă într-un dosar similar, ceea ce, în opinia sa, reprezintă o antepronunţare, potrivit News.ro.

Pavel Abraham a arătat că, în condiţiile în care judecătorii s-au antepronunţat, Ioan Ficior are şanse foarte mici să primească o scădere a pedepsei, raportat şi la pedeapsa stabilită într-un alt caz similar, făcând referire la pedeapsa de 20 de ani de închisoare primită în 10 februarie de Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat.

Avocatul a mai spus că fiecare cauză are istoria ei şi că erorile trecute nu trebuie reparate de justiţia modernă.

Instanţa a stabilit următorul termen pentru 18 ianuarie 2017, până atunci urmând să se soluţioneze şi cererea de recuzare.

În 30 martie, Ioan Ficior, fostul comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru infracţiuni contra umanităţii, de către Curtea de Apel Bucureşti. Decizia a fost contestată la instanţa supremă, care va da o soluţie definitivă în dosarul lui Ioan Ficior.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite