Incendiu puternic în vârful munţilor Cozia. Focul se apropie de Mănăstirea Stănişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au aruncat peste 8.000 de saci cu apă din elicopter pentru a stinge incendiul din vârful munţilor Cozia FOTO: Mediafax
Pompierii au aruncat peste 8.000 de saci cu apă din elicopter pentru a stinge incendiul din vârful munţilor Cozia FOTO: Mediafax

Incendiul izbucnit ieri în vârful munţilor Cozia nu a fost încă stins, zeci de voluntari, angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic intervenind şi la această oră pentru stingerea focului.

Fumul se vede din oraşul Călimăneşti. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale şi cu un elicopter care împrăştie apă.

Elicopterul Inspectoratului General de Aviaţie a făcut deja trei drumuri în această dimineaţă, urmând să intervină şi cu pulbere stingătoare.

Incendiul a izbucnit sâmbătă în pădurea din jurul releului Cozia, judeţul Vâlcea, în golul alpin şi în pădurea de răşinoase. Din cauza rafalelor de vânt şi a turbei foarte uscată şi deasă, focul fiind foarte greu de stins.

Până în acest moment, suprafaţa totală afectată de incendiu măsoară aproximativ trei hectare atât pe golul alpin cât şi în pădurea de răşinoase, molid şi jneapăn.

Potrivit căpitanului Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, s-a reuşit limitarea propagării. Turiştii sunt sfătuiţi să ocolească zona. 

Muntele Cozia este punctul de interes turistic cel mai cunoscut din judeţul Vâlcea, are nenumărate trasee care urca spre cabana Cozia (1.648 m), vârful Cozia fiind vizibil din mai multe localităţi - Râmnicu Vâlcea, Călimăneşti.

Este declarat arie naturală protejată - Parcul Naţional Cozia - foarte multe elemente de faună şi floră fiind declarate unicate aici, fiind printre puţinele zone montane unde stejarul creşte până la o altitudine de 1.000 de m.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite