IGSU: Pompierii, solicitaţi la 175 misiuni de stingere a incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au avut aproape 6.000 de intervenţii în ultima săptămână
Pompierii au avut aproape 6.000 de intervenţii în ultima săptămână

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă informează că, în cursul acestei săptămâni, 5.968 intervenţii,  salvatorii fiind solicitaţi la 175 misiuni de stingere a incendiilor, 5.041 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 33 misiuni de descarcerare şi 127 pentru deblocare/salvare, pe timpul cărora au fost salvate 59 de persoane.

În cursul acestei săptămâni, inspectorii IGSU au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la operatori economici cu activităţi în domeniile comerţ, alimentaţie publică şi de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum şi la alte obiective.

Astfel, personalul specializat a desfăşurat 4.839 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 4.409 sancţiuni contravenţionale (4.304 avertismente şi 105 amenzi), în cuantum de 180.950 lei.

De asemenea, în ultima săptămână, la nivel naţional s-au realizat 3.006 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

În plan operaţional, în aceeaşi perioadă, la nivel naţional au fost derulate 5.968 intervenţii,  salvatorii fiind solicitaţi la 175 misiuni de stingere a incendiilor, 5.041 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 33 misiuni de descarcerare şi 127 pentru deblocare/salvare, pe timpul cărora au fost salvate 59 de persoane.

De asemenea, în cele cinci zile, 4.845 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical şi terapie intensivă mobilă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite