Gravidă infectată cu porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii au descoperit virusul A(H1N1) la o tânără de 20 de ani, din satul Gura Vitioarei, judeţul Prahova, însărcinată în 31 de săptămâni. Ileana Stanciu a mers la Spitalul de Boli Infecţioase  din Ploieşti la 18 ianuarie şi a fost diagnosticată cu o infecţie urinară şi gripă.

În urma analizei probelor prelevate la Institutul „Cantacuzino" din Bucureşti, a fost confirmată şi suspiciunea de gripă porcină. Starea de sănătate a tinerei este bună, iar pacienta va fi externată în câteva zile. Medicii nu pot stabili de unde a contractat pacienta virusul, mai ales că niciunul dintre membrii familiei sale nu a fost plecat din ţară şi nici nu a manifestat simptome asemănătoare de gripă.

Acesta este cel de-al doilea caz de gripă porcină înregistrat anul acesta în judeţ. Şi prima pacientă era însărcinată. Elena Tameş (23 de ani), din Cărbuneşti, a murit la 18 ianuarie, la Maternitatea Ploieşti, după ce a fost plimbată pe la mai multe spitale.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii, anul acesta au fost înregistrate 12 cazuri de gripă porcină. În afară de tânăra care a murit la Ploieşti, alte două persoane au decedat în urma complicaţiilor provocate de virusul A(H1N1). Ambele erau din judeţul Iaşi, iar unul dintre pacienţi fusese plecat într-o călătorie în Egipt. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite