Grădina zoologică de la domiciliul lui Nuţu Cămătaru. Interlopul îşi ameninţa victimele cu lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au descins vineri în locuinţa Cămătarilor, unde au găsit o adevărata grădină zoologică. De la lei la urşi şi cerbi carpatini, au fost găsite tot soiul de animale.  Anchetatorii susţin că Ion Balint, zis şi Nuţu Cămătaru, folosea cei patru lei pe care îi avea ca să-şi intimideze victimele.

Pe lângă maşini de lux, bani şi alte bunuri, anchetatorii au găsit vineri, la domiciliul lui Nuţu Cămătaru, după 13 ore de percheziţii, patru lei, doi cerbi carpatini, doi urşi, 30 de cai, 20 de câini de talie mare şi mai mulţi cai tranşaţi. Potrivit anchetatorilor, carnea de cal era folosită de Nuţu Cămătaru ca să-şi hrănească animalele sălbatice.

Anchetatorii au găsit la domiciliul lui Nuţu Cămătaru mai multe acte folosite de clanul său mai multe înscrisuri pe care le foloseau pentru a întreprinde activităţi de camătă precum documente bancare, contracte de vânzare-cumpărare, contracte de împrumut şi mai multe agende.

Cei care împrumutau bani de la fraţii Cămătaru erau obligaţi să semneze tot felul de acte precum contracte de vânzare-cumpărare pentru case, maşini sau terenuri. Atunci când nu-şi primeau banii înapoi, clanul de interlopi trecea la şantaj şi violenţă, informează România TV.

Pentru a-i ameninţa pe datornici, fraţii Cămătaru se foloseau de animalele sălbătice ale lui Nuţu. Mai mult, sub cuşca animalelor a fost amenajată o adevărată camera de tortură, unde ajungeau cei care cădeau în plasa Cămătarilor.

Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti şi Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat vineri dimineaţă 115 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare în vederea destructurării clanurilor „Cămătarilor” şi „Sportivilor”, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

Printre cei reţinuţi se află şi liderii celor două clanuri: Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, precum şi Nica Robert Florin şi Roşca Radu Cristian.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproape 200.000 de lei, 33.000 de euro, 3.400 de dolari, opt arme de foc şi muniţie aferentă acestora, dar şi mai multe maşini care aparţineau membrilor grupărilor. De la domiciliul lui Nuţu Cămătaru au fost ridicate cinci maşini de lux, dintre care una se pare că este furată.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite