Gigi Becali, victima unui fake într-o escrocherie uriașă cu criptomonede. Cum s-au folosit hackerii de latifundiar

0
Publicat:

Latifundiarul din Pipera a căzut victima unei escrocherii cu criptomonede, în mediul online. Gigi Becali apare într-o filmare în care anunță că a pus la punct o platformă de tranzacționare cu criptomodene și acțiuni la bursă. Evident că totul este o farsă.

Hackerii s-au folosit de Gigi Becali pentru un fake FOTO Adevărul
Hackerii s-au folosit de Gigi Becali pentru un fake FOTO Adevărul

Potrivit fanatik.ro, imaginile sunt realizate în timpul unui interviu dat de Gigi Becali jurnalistului Dragoș Bistriceanu de la RTV, însă vocile celor doi sunt replicate cu ajutorul unor aplicații cu inteligență artificială (AI Voice Changer).

De asemenea, ca să pară totul cât mai credibil, textele din subsolul imaginii sunt modificate, Urmăritorilor li se creează falsa impresie că Gigi Becali promovează noua platformă care garantează câștiguri de până la 20.000 de lei pe lună, cu o investiție inițială de ”doar” 1.100 de lei.  

A fost o muncă grea, dar în 2 ani am creat un program care a îmbunătățit viața a peste 10.000 de români. (…)

Toți oamenii bogați sunt investitori. Imaginați-vă doar, eu și echipa Immediate Matrix am creat un produs atât de precis și unic încât, dacă investiți 1100 de lei, nu va mai trebui niciodată să lucrați. Eu propun să lăsați munca pentru cei care se tem”, spune falsul Gigi Becali.

Noul tip de fraudă online care golește conturile. Cum acționează infractorii

Un nou tip de fraudă online în domeniul investițiilor face ravagii în această perioadă în România. Poliția trage un mare semnal de alarmă și ne învață cum să recunoaștem înșelătoria și cum să evităm, astfel, să rămânem cu conturile goale. 

În ultima perioadă, platformele de socializare au fost invadate de reclame la servicii de investiţii financiare care folosesc numele unor companii cunoscute, sau numele ale unor personalităţi, a unor oameni în care internauții au încredere. Reclamele promit câştiguri mari pentru investiţii relativ mici. Totul, cu condiţia ca investitorii să instaleze pe computer, tabletă sau telefon programe care permit controlul de la distanţă. Poliţiştii atrag atenţia celor interesaţi să investească să nu instaleze astfel de programe căci infractorii pe asta și mizează, scrie digi24.ro. 

„Din sesizările primite de Poliţia Română, s-a constatat faptul că persoanele vătămate ar fi accesat pe diferite reţele de socializare, postări ce conţin reclame cu privire la servicii de investiţii financiare. Pentru a crea credibilitate, aceştia fie folosesc denumirea unor companii româneşti cunoscute, fie creează conţinut media fictiv – video filmări ale unor personalități cunoscute care fac reclamă acestor scheme frauduloase”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Inspectoratul de Poliţia Judeţean Prahova.

Un nou tip de fraudă online. Cum ne dăm seama că suntem înșelați 

Persoanele interesate să investească sunt redirecţionate către o pagină unde le sunt solicitate datele de contact. În continuare, sunt contactaţi telefonic de persoane necunoscute, care utilizează numere de telefon atât româneşti, cât şi din Marea Britanie. „Autorii, după discuţii repetate, reuşesc, să convingă victimele să «investească» iniţial sume mici, de regulă 1.200 de lei, pe diferite platforme de investiţii online, special create în acest scop. În multe situaţii, sub pretextul că vor acorda suport tehnic, atacatorii conving persoanele vătămate să îşi instaleze pe dispozitivele electronice folosite(telefon, tabletă, laptop etc.), aplicaţii tip remote desktop (control de la distanţă), prin care aceştia capătă control total al acelor dispozitive”, precizează poliţiştii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite